O companie aeriană oferă bilete cu un dolar pentru SUA. Condiţia pusă pasagerilor

Compania aeriană mexicană Volaris a lansat ieri o promoţie care le oferă migranţilor din America Centrală posibilitatea de a călători cu un dolar, plus taxa, pentru a se întoarce în ţările lor de origine, relatează agenţia Xinhua.

Foto: Pinterest

Programul, intitulat „Reîntregirea familiilor”⁣, este destinat celor care „doresc să se întoarcă de bunăvoie în ţările lor de origine”⁣, a afirmat compania pe reţeaua sa socială.

Până pe 30 iunie, migranţii din America Centrală care intenţionează să se întoarcă acasă se pot prezenta la aeroporturile din Tijuana, Ciudad de Juarez, Guadalajara şi Ciudad de Mexico. Volaris are plăcerea de a-i servi pe cei care călătoresc cu cursele sale către Costa Rica, El Salvador şi Guatemala. Adulţii trebuie să prezinte doar un document de identificare a cetăţeniei, iar în cazul minorilor este necesar certificatul de naştere sau paşaportul.

„În acest mod, Volaris îşi intensifică angajamentul privind reîntregirea familiilor şi de colaborare oferind o soluţie alternativă la fenomenul migraţiei în ultimele luni”, a precizat compania, potrivit stirileprotv.ro.

De la sfârşitul lui 2018, mii de persoane din America Centrală şi-au părăsit ţara din cauza sărăciei şi a infracţionalităţii violente plecând în caravane succesive spre nord, la graniţa cu SUA, unde ele speră să ceară azil.

Xinhua precizează că nu este prima dată când compania a folosit o campanie promoţională pe baza problemei imigraţiei. În urmă cu un an, Volaris a oferit curse aeriene gratuite pentru familii separate din cauza politicii americane de „toleranţă zero” faţă de migranţii ilegali.


Pub