(video) Aplaudată ca aprobare sau dezaprobare? Primărița orașului Strășeni, Valentina Casian cu un discurs critic la adresa fostei guvernări

Primărița orașului Strășeni, care înaintea alegerilor parlamentare a avut mai multe întâlniri cu ex-premierul Filip, a ținut să critice astăzi fosta guvernare.

Foto: captură video

În fața a sute de primari, veniți astăzi la întâlnire cu prim-ministra Maia Sandu, Valentina Casian și-a surprins colegii cu discursul său curajos.

„Ne-am confruntat cu diferite probleme. De fiecare dată, ne doream o comunicare sau un dialog instituționalizat, dar spre regret, acest lucru nu a fost înțeles. Subiectul meu de astăzi este descentralizarea financiară. Iată câteva exemple:

„Drumuri bune” este un proiect ilegal. Am avut zeci de ședințe de judecată pentru că am știrbit imaginea celor care-l promovează. Nu poate să existe decizii unilaterale, nu poate să se implimenteze un proiect într-o localitate, unde primarul nici nu știe ce drum se va construi. Nu poate să decidă un președinte de raion sau un alt om din cadrul unui partid de guvernământ care drum să fie construit.

Propunerea noastră este foarte clară - de stopat aceste programe ilegale!”, a spus Casian.

Astfel, pentru a-i bruia discursul, unii primari au ținut să aplaude intenționat.

„Eu înțeleg revolta unora, dar stimați primari, eu niciodată nu mă simt bine atunci când colegul meu se simte rău. Dacă dumneavostră sunteți cei care ați beneficiat de zeci de milioane, trebuie să vă gândiți la corectitudinea repartizării acestor resurse financiare”, a spus primărița.

Menționăm că în iarna anului 2019, vizitele ex-premierului Pavel Filip s-au întețit în orașul Strășeni, circumscripție în care a candidat pentru funcția de deputat în Parlamentul RM. În acest sens, Filip a avut mai multe întâlniri cu primărița orașului, Valentina Casian, căreia i-a făcut mai multe promisiuni electorale.

COLAJ / Sursa:UNIMEDIA

Valentina Casian este la cel de-al doilea mandat de primar al orașului Strășeni. În anul 2003-2011, a fost consilier local, președinte al comisiei economice, finanțe și buget.

În primul mandat a fost candidatul Partidului Liberal, nefiind membru al acestui partid.

„După un an de activitate în calitate de primar, legătura cu partidul a fost ruptă definitiv, era o dezbinare pe interior, jocuri neclare”, a spus Casian într-un interviu.

La cel de-al doilea mandat, Valentina Casian a candidat independent, dar susținută de Blocul electoral PPE ”Iurie Leancă”,


Pub