(video) Locatarilor ce au rămas fără acoperiș deasupra capului, în urma dezastrului de la Otaci, în regim de urgență, li se va oferi suport financiar

În urma ședinței Comisiei pentru situații excepționale, cu privire la prăbușirea blocului de locuit din orașul Otaci, raionul Ocnița, s-a stabilit să fie delegate mai multe persoane pentru expertizarea blocului adiacent și celorlalte blocuri din localitate. De asemenea va fi angajată o companie ce va demola clădirea care este pe jumătate dărămată.

Foto: captură video

„Am stabilit cu colegii de la alte ministere să se facă evaluarea, că constate cât ar costa o locuință în Otaci, astfel încât să putem adopta în regim de urgență asistență financiară pentru toți ce au avut de suferit”, a declarat prim-ministra, Maia Sandu.

Amintim că în dimineața zilei de 20 iunie, a avut loc şedinţa Comisiei pentru situaţii excepţionale la Otaci, în urma surpării unei scări a blocului de locuit cu nouă etaje de pe strada Prieteniei nr.153.

În cadrul şedinţei s-a luat decizia de a iniţia Celula de Criză pentru gestionarea acţiunilor.

Totodată la şedinţă a fost luată decizia de a defrişa zona din preajma construcţiei avariate pregătind terenul pentru demolare.

Amintim că în seara zilei de 19 iunie, 46 de oameni, inclusiv 11 copii au fost evacuaţi de salvatori, preîntâmpinând o tragedie.

În urma surpării blocului de locuit nu au fost raportate victime. 45 de oameni au mers la rude, iar o persoană a fost cazată de autorităţi în incinta Liceului “Mihai Eminescu” din oraşul Otaci. Situaţia este monitorizată de IGSU.

Imagini video au fost surprinse de la fața locului.

De menționat că procuratura raionului Otaci a inițiat o cauză penală pe faptul executării necalitative a construcţiilor, în urma prăbușurii clădirii.

De asemenea, în urma dezastrului de la Otaci, președintele Igor Dodon a declarat că în toate localitățile din țară ar putea fi efectuate inspecții în blocurile cu multe etaje de aceeași serie.

UNIMEDIA amintește că președintele Igor Dodon a mers în dimineața zilei de 20 iunie la Otaci, astfel, șeful statului a declarat că va fi evaluat fiecare apartament, iar ulterior Guvernul va aloca bani din bugetul de stat persoanelor ce și-au pierdut locuința.


Pub