(video) De ce bărbații obligă femeile să facă avort: Explicația psihologului Zinaida Gribincea

Sarcina poate avea un impact diferit asupra femeii, cât și a partenerului ei de viață. Varianta pozitivă este atunci când ambii, și femeia și bărbatul se bucură pentru minunea din viața lor. Psihologul Zinaida Gribincea explică care sunt motivele, care îl fac pe un bărbat să recurgă la acest gest.

Foto: test

În linii generale, bărbații au aproximativ aceleași motive ca și femeile, să renunțe la bucuria de a fi părinte. Fiecare dintre ei invocă motive și argumente, care par plauzibile la un moment dat, dar, în timp, acestea se transformă în remușcări și regrete sau în diagnostic de infertilitate. În cazul bărbaților, decizia de a renunța la statutul de părinte se bazează pe următoarele:

Particularitățile de personalitate ale bărbatului, precum infantilitatea și frica îl împiedică să-și asume consecințele relației cu o femeie.

Bărbații se adaptează în timp la graviditatea femeii, astfel, aceștia au nevoie de susținere pentru a intra în rol și a însuși noi comportamente. Tocmai de aceea, uneori, le este mai ușor să renunțe, decât să-și facă planuri de viitor într-o componență extinsă.

Bărbații și femeile pot avea scopuri incompatibile în relația pe care au format-o. Sunt cupluri care întemeiază o relația în absența sentimentului de dragoste, iar atunci când survine graviditatea nu este un eveniment tocmai fericit.

Citește continuarea pe Emedicina.md și vezi explicația psihologului în materialul video.


Pub