(video) Maşină mică, dar cu o istorie mare. Cum a fost găsită şi restaurată prima Honda importată în SUA

Compania Honda, pentru a marca cei 60 de ani de când a intrat oficial pe piaţa Americii de Nord, a realizat un material documentar în care ne spune despre o poveste foarte romantică despre un mic, dar mândru hatchback compact N600.

Oficial, Honda a început să vândă mașini în SUA în 1969, atunci când a avut deja statutul de producător de motociclete respectat și autoritar. Pentru aprobarea unei noi direcţii de afaceri în State a fost ales modelul pur japonez N360, considerat drept un kei car în patrie. Cu toate acestea, pentru piețele de export, motorul de 360 cm³ a fost înlocuit cu unul mai voluminos de 600 cm³, de aici şi cunoscut sub denumirea de N600.

Primele automobile Honda a apărut în SUA, între timp, doi ani mai devreme. În 1967, japonezii au adus în America un lot de 50 de astfel de hatchback-uri, care nu au fost destinate vânzării, ci pentru testarea pe drumurile de peste ocean, după care la sfârşitul acestui ciclu de teste trebuiau să fie distruse.

Aşa s-a şi întâmplat, însă producătorul de maşini a reușit să găsească la o groapă de gunoi primul exemplar Honda N600 cu numărul de serie 1000001. Hatchback-ul supravieţuise situaţiei nemiloase la care a fost supus şi ca urmare a lucrărilor de căutare și restaurare a apărut un documentar numit Serial One.

Vezi şi: (video) Un dealer din Statele Unite vinde un ZAZ Zaporozhets restaurat şi produs acum 40 de ani

Rolul principal în această poveste l-a jucat mecanicul Tim Mings din Los Angeles, unul dintre cei mai mari fani din SUA și specialiști în restaurarea de modele Honda N600. El a fost cel care, potrivit zvonurilor, în mod accidental aflat în procesul de găsire a unui alt exemplar “obosit” a dat de rămăşiţele lui Serial One şi tot el a fost cel care l-a restaurat.

Având în vederea că Mings deține cel mai serios depozit de piese originale pentru N600 în Statele Unite, restaurarea mașinii iconice a fost efectuată în conformitate cu toate cerințele tehnice și a durat aproximativ șase luni. De exemplu, primul N600 a fost revopsit în aceeași nuanță albă lăptoasă care se găsea pe modelele importate în SUA acum şase decenii.

Acestui model, care a devenit de fapt baza succesului Honda într-una dintre cele mai exigente piețe auto din lume, după o demonstrație la o expoziție specializată de mașini clasice, i s-a găsit un loc potrivit pentru “odihna de veci” în celebrul muzeu Petersen Automotive din Los Angeles.

Vezi şi: (video) Este ca un exponat de muzeu! VW a restaurat gratuit un Beetle care a fost condus zilnic din 1966

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/