/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/DOC/ Cum explică APP restanțele salariale ale angajaților stațiunii de irigare Briceni

missing
21 iunie 2019, ora 17:39

După ce 60 de angajați ai Stațiunei Tehnologice pentru Irigare Briceni s-au plâns că nu și-au primit salariile de șapte luni, redacția TV8 a transmis Agenției Proprietăți Publice (APP) (n.r. instituție la balanța căreia se află stațiunea) o solicitare de informații pentru a vedea cum explică cea din urmă situația creată. Astfel, astăzi am primit un răspuns de la APP  în care instituția a confirmat că stațiunea are restanțe salariale față de angajați, care depășesc suma de un milion de lei.

„Cât privește activitatea economico-financiară a întreprinderii în ultimii patru ani, APP constată că veniturile din vânzările serviciilor nu acoperă cheltuielile, activele nete s-au micșorat de la 4,2 milioane de lei până la trei milioane de lei, iar în ultimii trei ani, salariile lucrătorilor au fost achitate doar parțial”, se arată în scrisoarea parvenită la adresa redacției.

De asemenea, în răspuns se menționează că APP a organizat un șir de ședințe de lucru cu reprezentanții Agenției Apele Moldovei și ulterior, prin ordinul de plată nr.31 din 21 februarie 2019, Trezorăria de stat a transferat Î.S  „Stațiunea Tehnologică pentru Irigare Briceni” 860 de mii de lei cu destinația „subsidii întreprinderilor de stat și municipale nefinanciare”.

Totodată, în răspuns se arată că APP în comun cu reprezentanții Agenției Apele Moldovei au identificat un șir de măsuri de optimizare a cheltuielilor și de ameliorare a situației economico-financiare la toate întreprinderile de stat din domeniul irigării. În acest context, reprezentanții instituției spun că măsurile sus menționate urmează a fi analizate cu administratorii întreprinderilor și ulterior APP va comunica deciziile finale.

Mai jos puteți vedea răspunsul APP.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram