/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ În așteptarea judecății. Un bărbat din Orhei se plânge că așteaptă de cinci ani judecata pentru omorul fiicei sale

missing
21 iunie 2019, ora 21:53

I-a fost omorâtă fiica acum cinci ani, însă nici până acum dosarul nu a ajuns în judecată, iar făptașul să fie pedepsit. De asta se plânge un bărbat din Orhei. Fetița care avea doar doi ani a decedat după ce a fost lovită mortal de un șofer în stare de ebrietate. Acesta învinuiește procurorul-șef din Orhei de tergiversarea procesului și a venit astăzi să-i ceară demisia în cadrul unui protest. 

În septembrie 2014, fiica de doar doi ani a bărbatului a fost tamponată mortal lângă poarta casei. Mai târziu, s-a depistat că șoferul era în stare avansată de ebrietate. A fost pornit și un proces penal, dar care până acum nu a mai ajuns în instanță.

VICTOR ANDRIȚCHI, TATĂL COPILULUI DECEDAT: „Eu ca fost polițist, veteran de război, am deschis toate ușile. Au pus dosarul, l-au prăfuit, au așteptat amnistia”.

În cadrul urmăririi penale, făptașul și-a recunoscut vina și a fost amnistiat. Îndurerat, tatăl fetiței a mers până la Curtea de Apel, care a decis că dosarul trebuie, totuși, să ajungă în judecată. De atunci, nimic.

VICTOR ANDRIȚCHI, TATĂL COPILULUI DECEDAT: L-au trimis la poliție, poliția a spus că-i la procuratură. Am venit la procuratură, au spus că nu mai este aici, dar la procuratura generală. Procuratura generală spune că nu au așa dosar. Nu m-am pus în genunchi am mers ca un ofițer înainte. Pentru asta mi-a fost intentat dosar pentru huliganism, pentru a mă intimida, a-mi retrage plângerile”.

După jumătate de oră de protest, procurorul șef, învinuit de tărăgănarea procesului, a ieșit, totuși, să discute cu bărbatul și susținătorii acestuia. Discuțiile au fost însă la un pas de bătaie.

„Unde-i dosarul? –Eu vă răspund la mine în birou. –Jos criminalul! Bodorin, demisia”!

Procurorul ne spune că însăși tatăl copilului decedat ar fi solicitat ca urmărirea penală să fie încetată, semnând în acest sens și o recipisă. Acesta crede că bărbatul a cerut acum reluarea cauzei pentru că ar avea nevoie de bani.

SERGHEI BODORIN, PROCUROR-ȘEF AL PROCURATURII R. ORHEI: „I s-a restituit prejudiciul pe dosar, atât material cât și moral, careva pretenții el nu are și nu dorește ca persoana să fie judecată. Acțiunile lui au devenit o îndeletnicire de a se îmbogăți pe seama unei persoane”.

Bărbatul recunoaște că a primit 51 de mii de lei drept recompensă pentru a achita înmormântarea, însă recipisa de care vorbește procurorul spune că nu a semnat-o.

VICTOR ANDRIȚCHI, TATĂL COPILULUI DECEDAT: „Eu niciodată nu scriu recipisa la calculator, dar de mână. Am negat faptul că este semnătură și am cerut să fie expertiză dactilografică”.

La solicitarea procurorului, cauza penală a fost transferată acum câteva zile la procuratura din Telenești. Și inculpatul a plecat în urmă cu un an din țară, și nu mai poate fi găsit la vreun număr de telefon. Tatăl fetiței omorâte susține că va instala corturi în fața Procuraturii Orhei dacă procurorul nu își va da demisia, iar cauza nu va fi trimisă în instanță.

Reporter: Diana Popa
Imagine: Tudor Bigu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram