Clădirea prăbușită de la Otaci: Procuratura a inițiat o cauză penală pe faptul executării necalitative a construcţiilor

Procuratura raionului Otaci a inițiat o cauză penală pe faptul executării necalitative a construcţiilor, în urma prăbușurii unei părți a unei clădiri din orașul Ocnița.

Foto: colaj UNIMEDIA

Potrivit autorităților, cauza prăbușirii ar fi calitatea proastă a construcției efectuate acum 26 de ani.

Amintim că în dimineața zilei de astăzi, 20 iunie, a avut loc şedinţa Comisiei pentru situaţii excepţionale la Otaci, în urma surpării unei scări a blocului de locuit cu nouă etaje de pe strada Prieteniei nr.153.

În cadrul şedinţei s-a luat decizia de a iniţia Celula de Criză pentru gestionarea acţiunilor.

Totodată la şedinţă a fost luată decizia de a defrişa zona din preajma construcţiei avariate pregătind terenul pentru demolare. Potrivit informaţiei IGSU la faţa locului sunt dislocate 12 unităţi de tehnică şi 45 de angajaţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Amintim că în seara zilei de 19 iunie, 46 de oameni, inclusiv 11 copii au fost evacuaţi de salvatori, preîntâmpinând o tragedie.

În urma surpării blocului de locuit nu au fost raportate victime. 45 de oameni au mers la rude, iar o persoană a fost cazată de autorităţi în incinta Liceului “Mihai Eminescu” din oraşul Otaci.

De asemenea, statul va oferi persoanelor care au rămas fără locuințe, în urma prăbușirii unei scări dintr-un bloc de la Otaci, bani pentru noi apartamente.

Situaţia este monitorizată de IGSU.


Pub