(video) Năstase, despre Plahotniuc: A comandat un charter, dar probabil din frica că ar putea fi oprit, a renunțat la acea cursă și a plecat prin Ucraina

Andrei Năstase a declarat că potrivit datelor oficiale deținute de MAI, Vlad Plahotniuc și Ilan Șor nu ar fi părăsit țara. Însă, din informații operative, se cunoaște că Vlad Plahotniuc ar fi părăsit Republica Moldova prin Ucraina și ulterior a plecat spre Londra.

Foto: UNIMEDIA

„Din informațiile operative pe care le avem, Vladimir Plahotniuc a părăsit Republica Moldova pe data de 14 iunie, cu un automobil de marca Mercedes prin Transnistria, a ajuns într-un oraș din Ucraina, a luat un avion până într-un alt oraș din Ucraina, iar de acolo a plecat la Londra. Plahotniuc și-a comandat un charter care l-a așteptat pe aeroportul Chișinău, dar probabil din frica că ar putea fi oprit, a renunțat la acea cursă charter și a plecat prin Ucraina”, a declarat Andrei Năstase pentru UNIMEDIA.

Despre Ilan Șor, Năstase a spus că „încă se investighează. Cunoaștem că are interdicție de a părăsi Moldova, investigăm să vedem dacă a încălcat sau nu acest regim de interdicție”.

Potrivit unui comunicat al PDM, Vlad Plahotniuc a plecat pentu câteva zile din țară să-și vadă familia, fără a menționa țara destinație. Ulterior, Plahotniuc a scris că „are nevoie de timp pentru a-și securiza familia”.

Potrivit lui Igor Dodon, Ilan Șor ar fi plecat din Moldova împreună cu Vlad Plahotniuc. Ieri, însă Ziarul Național a scris că Ilan Șor nu ar fi părăsit teritoriul R. Moldova și că a fost văzut în aceste zile într-o localitate din raionul Orhei.


Pub