(doc) Secretarii de stat care au făcut campanie electorală fostului partid de guvernărmânt, ar putea fi demiși. Un nou proiect de lege, dezbătut mâine în Parlament

Reformări la Guvern. Un grup de deputați au elaborat un proiect de lege prin care secretari generali de stat, secretari de stat și reprezentanții Guvernului în teritoriu care au reprezentat și promovat intereselor Partidului Dermocrat vor fi demiși din funcție.

Foto: colaj UNIMEDIA

Proiectul a fost înregistrat astăzi la secretariatul Parlamentului.

În nota informativă a proiectului se menționează că „majoritatea secretarilor de stat sunt exponenți ai Partidului Democrat, oameni afiliați regimului Plahotniuc. Așa numitele concursuri pe care le-a ogranizat vechiul Executiv pentru aceste funcții au fost în mare parte mimate, fiind numite persoane loiale lui Vlad Plahotniuc. (...) Persoanele care s-au manifestat profesionist și nu au desfășurat activități militante în favoarea regimului Plahotniuc, vor fi păstrate în funcție de noul Guvern”.

Vedeți mai jos proiectul de lege.

Proiectul de lege va fi dezbătut mâine în cadrul ședinței Parlamentului.

UNIMEDIA amintește că în „caravana electorală” lansată de către democrați în ianuarie, printre cei care au făcut agitație în favoarea candidaților Partidului Democrat au ajuns și secretarii de stat ai ministerelor.


Pub