Ultima oră. Președintele Curții Constituționale şi-a dat demisia

Mihai Poalelungi și-a dat demisia din funcția de judecător și de Președinte al Curții Constituționale.

Foto: captură video

Anunțul a fost plasat pe site-ul oficial al instituției, însă fără a fi oferite mai multe detalii.

Anunțul oficial / Sursa:CC

Cert este că se întâmplă cu o zi înainte ca membrii Comisiei de la Veneția să se pronunțe referitor la hotărârile CC din 7-9 iunie

UNIMEDIA amintește că prim-ministra Maia Sandu a cerut demisia judecătorilor Curții Constituționale chiar și după ce au anulat deciziile din 7-9 iunie.

De precizat că la 15 iunie, judecătorii Curții Constituționale au anulat ultimele hotărâri din perioada 7-9 iunie, prin care au anunțat că toate legile și hotărârile adoptate din ziua de 8 iunie se declară neconstituţionale.

Curtea Constituțională a declarat neconstituţională Hotărârea adoptată de deputaţii Parlamentului pentru alegerea Zinaidei Greceanîi în funcţia de preşedinte al Legislativului.

Tot în data de 8 iunie, Curtea a declarat neconstituțional decretul de numire în funcția de prim-ministru a Maiei Sandu și a noului Guvern.

Totul a început la data de 7 iunie, seara, Curtea Constituțională emite un comunicat prin care informează că președintele Igor Dodon este obligat de CC să dizolve Parlamentul, dacă nu e funcțional până pe 7 iunie, adică după 90 de zile de la data validării alegerilor parlamentare. De menționat că Curtea Constituțională a validat mandatele celor 101 deputațila data de 9 martie curent.

Revenim cu detalii.


Pub