Sergiu Sîrbu, despre funcționarii care nu mai susțin PD-ul: „Avem foarte mulți profitori care s-au alipit de partid atunci când era la guvernare”

Deputatul Sergiu Sîrbu se plânge că Partidul Democrat din Moldova (PDM) va rămâne în scurt timp fără mai mulți membri de partid, din care fac parte primari de localități, consilieri, funcționari, care au fost loiali și au desfășurat activități în favoarea vechiului guvern. Potrivit democratului, persoanele ce s-au alăturat PD-ului, iar acum susțin Guvernul Sandu, sunt „profitori care s-au alipit de partid atunci când era la guvernare”.

Foto: UNIMEDIA

„Da, într-adevăr, foarte mulți demnitari se alipesc puterii, haideți să recunoaștem. Vorbesc aici și de primari, și de consilieri la nivel local, într-adevăr, acolo unde este putere, unde sunt resurse sigur că avem foarte mulți profitori care s-au alipit de partid atunci când era la guvernare și cred că în aceste zile, săptămâni sau luni aceștia toți cam se vor dezlipi și probabil se vor alipi la noua guvernare. Și acest fenomen e regretabil, dar îl vedem nu doar în ultimii ani, dar cred că în ultimii vreo 15 ani și, da, probabil suntem... la sigur și noi avem o marjă de responsabilitate și de vină și, în general, toate guvernările precedente, deoarece acest sistem, această cultură așa s-a înregimentat de-a lungul timpului”, a declarat Sergiu Sîrbu în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă.

De asemenea, democratul este încrezut că aceeași „scenă” va fi aplică și noii guvernări în frunte cu Maia Sandu.

„Eu nici guvernării actuale cu siguranță nu cred că-i va reuși acest fenomen să-l lichideze. Oricum, demnitarii vor fi întotdeauna probabil mai loiali puterii și mai indulgenți să execute anumite decizii astfel ca să placă puterii, dar este regretabil. Noi chiar nu ne dorim acest lucru, noi chiar am vrea foarte mult ca, mai ales în sistemul de justiție, în capul mesei să stea legea, justiția să se facă în numele legii și fără amenințări, fără răfuieli politice, deoarece deja vedem, răfuielile au început, oamenii sunt presați, intimidați, alungați de la lucru. Și nu cred că este bine, nu prea avem noi posibilitatea cu specialiști foarte buni să ne... să-i alegem, deoarece ei au muncit pentru un Guvern, dar sunt specialiști...”, a mai adăugat Sîrbu.

De menționat că un grup de deputați au elaborat un proiect de lege prin care secretari generali de stat, secretari de stat și reprezentanții Guvernului în teritoriu care au reprezentat și promovat intereselor Partidului Dermocrat vor fi demiși din funcție.


Pub