Apolitici, dar surprinși în „caravana” democraților: Cine sunt secretarii de stat care ar putea să-și piardă funcția pentru că au promovat PD-ul

După ce un grup de deputați au elaborat un proiect de lege prin care secretari generali de stat, secretari de stat și reprezentanții Guvernului în teritoriu care au reprezentat și promovat intereselor Partidului Dermocrat ar putea fi demiși din funcție, la adresa redacției UNIMEDIA au parvenit mai multe mesaje din partea unui cititor.

Foto: PD

Acesta ne-a expediat mai multe fotografii în care apar secretari de stat care au făcut agitație electorală pentru Partidul Democrat.

Deși funcția de secretar de stat, care a fost introdusă în locul celei de viceministru, este una administrativă și apolitică, mulți dintre aceștia s-au dovedit a fi mai puțin „apolitici”.

Angela Cutasevici este secretar de stat din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării din anul 2017. Anterior a fost director adjunct la Liceul Teoretic Ion Creangă.

Anatolie Munteanu, secretar de stat în Ministerul Justiției. În 2016 a fost procuror, șef-interimar al Secţiei asistenţă juridică internaţională şi integrare europeană Procuratura Generală.

Andrei Chistol, numit în funcția de secretar de stat, domeniul culturii, la data de 11 iulie 2017, a făcut parte din carvana PD-ului din această iarnă. Chistol a promovat imaginea democraților pe întreaga campanie elecorală privind alegerile parlamentare din februarie.

Andrei Chistol / Sursa:fb

„Fapte nu vorbe” - Boris Gîlcă, numit secretarul de Stat din cadrul Ministerului Sănătății, la data de 25 octombrie 2017, de asemena, a ținut să facă campanie electorală pentru Partidul Democrați.

Boris Gîlcă / Sursa:fb

Radu Rebeja, fost fotbalist moldovean, numit secretar de stat la Ministerul Educaţiei, Culturii și Cercetării la data de 31 ianuarie 2018, responsabil de domeniul tineretului și sportului, la fel, a fost alături de membrii Partidului Democrat în timpul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din februarie. Acesta a fost surprins de mai multe ori în cadrul caravaenei PD.

Radu Rebeja / Sursa:fb

Totodată, deputatul ACUM Petru Frunze a postat pe pagina sa de Facebook în care apare secretarul de stat responsabil pe domeniul transportului, Sergiu Bucătaru. Ca și cei din urmă, dânsul a promovat imaginea Partdiului Democrat pe întreaga perioada electorală.

Petru Frunze / Sursa:fb

Anterior, Iurie Ciocan a menționat într-un interviu acordat pentru NM că funcția de secretar de stat va asigura, în sfârșit, respectarea principiului „politica aparte, administrația aparte”.

„Noi delimităm clar funcțiile politice și cele administrative. Cei care ocupă funcții politice (ministrul și aparatul acestuia) vor fi înlocuiți în cazul schimbării guvernului sau al demisiei ministrului. În cazul schimbării guvernului, secretarii generali, secretarii de stat și ceilalți își vor păstra posturile, deoarece ei nu sunt figuri politice, ei vor avea statut de funcționari publici. Secretarii de stat vor asigura succesiunea”, a spus Ciocan.

Menționăm că proiectul privind demiterea secretarilor generali de stat, secretarilor de stat și reprezentanților Guvernului în teritoriu care au reprezentat și promovat intereselor Partidului Dermocrat a fost înregistrat astăzi la secretariatul Parlamentului.

În cazul în care dețineți infomații despre participarea secretarilor de stat în promovarea intereselor Partidului Democrat, le puteți expedia pe pagina noastră de Facebook sau la adresa redactie@unimedia.md.


Pub