Vlad Filat nu va accepta să fie eliberat prin „soluții politice”, inclusiv prin grațiere

Avocații lui Vlad Filat au transmis un mesaj din partea fostului premier, care spune că nu va accepta să fie eliberat prin „soluții politice”, inclusiv prin grațiere.

Foto: UNIMEDIA

„Cei care vorbesc despre grațiere ar trebui să știe că la baza ei trebuie să fie cererea persoanei care urmează să fie grațiată și recunoașterea vinovăției.

Or, Vlad Filat a pledat și pledează nevinovat și îndeamnă clasa politică să găsească soluții care ar pune fundamentul unei justiții corecte, echitabile și imparțiale, cu judecători și procurori onești și liberi de oricare presiune politică, în care persoanele să beneficieze de procese de judecată în care să fie respectate ireproșabil normele legale și jurisprudența Curții europene a drepturilor omului”, se transmite în mesajul lui Filat.

De asemena, Filat cere să nu se mai speculeze pe seama condițiilor sale de detenție, „să nu se promoveze neadevăruri, pentru că acestea aduc prejudicii morale părinților, copiilor și apropiaților săi”.

Filat / Sursa:Facebook

Vlad Filat este judecat pe un al doilea dosar deschis pe numele său. Dândul este acuzat de săvârșirea infracțiunii de spălare de bani în proporții deosebit de mari.

În primul dosar, Filat a fost învinuit de trafic de influenţă şi corupere pasivă. La 27 iunie 2016, Vlad Filat a fost condamnat de către magistraţii judecătoriei Buiucani, la nouă ani de închisoare. Ulterior decizia a fost menținută de Curtea de Apel Chișinău și Curtea Supremă de Justiție. Dosarul a ajuns la CtEDO.

Filat pledează nevinovat în ambele dosare.


Pub