Nicolae Eșanu, la Veneția: Toți cei cu care am discutat aici cred că restabilirea încrederii în CC poate fi asigurată doar dacă membrii își vor da demisia.

Secretarul de Stat din Ministerul Justiției, Nicolae Eșanu, scrie că experți din cadrul Comisiei de la Veneția sunt de părere că restabilirea încrederii în Curtea Constituționale poate fi asigurată doar dacă membrii CC își vor da demisia.

Foto: mediacritica.md

Mâine, Comisia de la Veneția urmează să dea o apreciere deciziei CC prin care a stabilit ziua de 7 iunie data limită pentru crearea unui nou Guvern.

„Absolut toti cei cu care am discutat aici la Venetia spun ca restabilirea increderii in Curtea Constitutionala nu este posibila daca nu pleaca toti judecatorii care au compromis definitiv aceasta institutie. Si au ramas surprinsi cind eu am spus ca nu prea cred ca vor demisiona”, scrie Eșanu.

Amintim că judecătorii Curții Constituționale au anulat ultimele hotărâri din perioada 7-9 iunie, când au declarat neconstituţională Hotărârea adoptată de deputaţii Parlamentului pentru alegerea Zinaidei Greceanîi în funcţia de preşedinte al Legislativului, precum și decretul de numire în funcția de prim-ministru a Maiei Sandu.

Eșanu / Sursa:Facebook


Pub