12:12:16 19.04.2024
Stiri

Replica TĂIOASĂ a unui fost deputat pentru noul ministru de Externe: „Rusia se hrănește avan din rătăcirea noastră și tocmai ea agită „conflictul geopolitic” cât poate de mult”

Politică 20.06.2019 13:17 Vizualizări5386 Autor: Ziarul National
Replica TĂIOASĂ a unui fost deputat pentru noul ministru de Externe: „Rusia se hrănește avan din rătăcirea noastră și tocmai ea agită „conflictul geopolitic” cât poate de mult” facebook


Fostul deputat liberal Valeriu Saharneanu îl contrazice pe ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), Nicu Popescu, care afirmă că „R. Moldova este prea mică ca să-și permită să sufere din cauza unor conflicte geopolitice”.

„Înseamnă că ești prea necopt pentru funcția ce ți-a revenit, dacă emiți asemenea inadvertențe. R. Moldova este o problemă geopolitcă în sine de îndată ce își bazează existența pe consecințele ocupației sovietice, ale Pactului dintre Hitler și Stalin. Este un teritoriu disputat de populația românească așezată de milenii între Prut și Nistru, care vrea înlăturarea consecințelor ocupației ruso-sovietice și de Rusia, țară ocupantă, care vrea să-și mențină controlul asupra teritoriului ocupat în 1812, 1940 și 1944”, menționează Saharneanu.

Potrivit lui, Rusia își menține și astăzi controlul prin intermediul guvernelor „independente” ale R. Moldova. „Din cauza asta populația suferă pe toate dimensiunile. Premisele geoconflictului vor dispărea atunci, când populația va înțelege de unde i se trag toate necazurile și va opta democratic în favoarea unui stat unit și puternic, capabil să-i asigure securitatea și viața cu demnitate. Acest lucru s-ar face mult mai repede și mai ușor dacă miniștrii și toți demnitarii de la Chișinău ar privi lucrurile de la altă înălțime, decât cea a micului lor scaun. Altfel, dl Nicu Popescu ar trebui să știe că unica soluție care ar face să dispară „conflictul geopolitic” este ca populația R. Moldova să se declare parte a lumii ruse, iar R. Moldova - gubernie a Rusiei. Asta poftește Rusia”.

Saharneanu a mai adăugat că timp de mai bine de 200 de ani populația a respins variantă ucigașă a Rusiei, iar în 1918 a legiferat unica soluție agreată și dreaptă - reunirea cu Patria Mamă.

„Rusia a anulat-o barbar cu puterea armelor. Acum ea ține R. Moldova sub tensiunea „conflictului geopolitic” ca să evite deznodământul pe varianta anului 1918. Aceasta varianță se va întâmpla inevitabil, fiindcă este unicul drept și binecuvântat de Dumnezeu. Rusia se hrănește avan din rătăcirea noastră și tocmai ea agită „conflictul geopolitic” cât poate de mult, dle Nicu Popescu. Dacă vrei ca populația R. Moldova să nu sufere în continuare, dacă vrei să dispară „conflictul geopolitic” trage alături de popor la carul Unirii”, a fost îndemnul lui Saharneanu.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md