21:56:42 19.04.2024
Stiri

Vicepreședintele PD anunță că formațiunea va trece printr-o RESTRUCTURARE: „Oportuniștii se vor dezlipi de partid și probabil se vor alipi la noua guvernare”

Partide/Comunicate 20.06.2019 18:00 Vizualizări1413 Autor: Ziarul National
Vicepreședintele PD anunță că formațiunea va trece printr-o RESTRUCTURARE: „Oportuniștii se vor dezlipi de partid și probabil se vor alipi la noua guvernare” facebook


Vicepreședintele PD, Sergiu Sârbu, admite că formațiunea condusă de Vlad Plahotniuc va trece printr-o restructurare după ce s-a pomenit în opoziție, iar asta ar însemna că „oportuniștii” se vor dezlipi de partid și vor încerca să se lipească de noua guvernare.

„Este logic că un partid care trece în opoziție urmează să se reorganizeze, reieșind din noile sarcini care stau în față. Deja nu suntem la guvernare, nu răspundem de domenii de guvernare, suntem în opoziție. Deci, structura de partid este mare, probabil va suferi anumite modificări, probabil oportuniștii se vor dezlipi de partid, vor fi luate anumite decizii, dar nu avem pe agendă anumite restructurări la nivel de conducere pe moment”, a declarat Sârbu într-un interviu pentru „Europa Liberă”.

Acesta a recunoscut că atunci când PD era la guvernare foarte mulți au bătut la ușa formațiunii.

„Vorbesc aici și de primari, și de consilieri la nivel local. Într-adevăr, acolo unde este putere, unde sunt resurse… Sigur că avem foarte mulți profitori, care s-au alipit de partid atunci când era la guvernare și cred că în aceste zile, săptămâni sau luni aceștia toți se vor dezlipi și probabil se vor alipi la noua guvernare. Și acest fenomen e regretabil, dar îl vedem nu doar în ultimii ani. La sigur și noi avem o marjă de responsabilitate și de vină.

Nici guvernării actuale, cu siguranță, nu cred că-i va reuși să lichideze acest fenomen. Oricum, demnitarii vor fi întotdeauna, probabil, mai loiali puterii și mai indulgenți să execute anumite decizii ca să placă puterii. Noi chiar nu ne dorim acest lucru, noi chiar am vrea foarte mult ca, mai ales în sistemul de justiție, în capul mesei să stea legea. Justiția să se facă în numele legii și fără amenințări, fără răfuieli politice. Deja vedem răfuielile, oamenii sunt presați, intimidați, alungați de la lucru”, a mai spus Sârbu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md