(video) BladeScan – noul sistem de iluminare adaptivă introdus de Lexus

Lexus marchează un alt progres semnificativ în tehnologia de iluminat auto prin introducerea în premieră mondială a unui sistem de faruri adaptive BladeScan, care au debutat pe noul RX facelift.

O maşină echipată cu acestea oferă atât un câmp extins de iluminare în faţa vehiculului, cât şi un control mai precis al iluminării pentru a sprijini conducătorul auto în deplasările făcute pe timp de noapte şi vreme proastă.

Noul sistem susține reputația bună a mărcii nipone în ceea ce priveşte inovaţiile tehnice. Lexus afirmă că a fost primul producător de automobile care a introdus faruri LED pe modelul său emblematic LS în 2007 şi din nou primul care a făcut faruri LED cu fază lungă adaptivă, şi acestea lansate inițial pe LS în 2012.

Actualul RX beneficiază deja de iluminare automată sau adaptivă de fază lungă cu LED-uri, ca parte a pachetului Lexus Safety System+, pentru a maximiza iluminarea drumului fără riscul de a orbi alți utilizatori rutieri. Cu BladeScan se merge mai departe prin furnizarea de control fotometric mai precis a zonei de iluminare din fața mașinii, cu o acuratețe de 0.7 grade comparativ cu cele aproximativ 1.7 pentru tehnologia actuală. Acest lucru înseamnă că “ochii” automobilului pot trimite lumină în zone dificil de văzut cu un sistem convențional cu fază lungă adaptivă, cum ar fi marginile unui drum, și să ilumineze mult mai devreme atât indicatoarele rutiere, cât şi eventualii pietoni care pot apărea.

Un alt avantaj al BladeScan este recunoașterea îmbunătăţită a pietonilor pe timp de noapte. Oamenii pot fi observaţi acum de la 56 de metri în faţa maşinii, comparativ cu cei 32 de metri la cât este limitat sistemul actual de faruri.

Vezi şi: (video) Noul Lexus ES devine primul Lexus din istorie cu oglinzi retrovizoare digitale

Vezi şi: (video) GENEVA 2018: Premieră – Prima maşină care foloseşte tehnologia Digital Light este Mercedes-Maybach S-Class

În timp ce alți producători au crescut numărul de LED-uri în farurile pe care le oferă pe maşinile lor, pentru a îmbunătăți rezoluția de iluminat, noul sistem al celor de la Lexus folosește o matrice mai rentabilă cu 10 LED-uri în fiecare bloc optic, în cazul noului RX. Acestea se găsesc într-un modul compact situat în colțul din față al fiecărui far, între aranjamentul triple-eye şi luminile de zi sub formă de săgeată.

Fasciculele de lumină generate de LED-urile acestor module, în loc să bată înainte, “aruncă” razele pe diagonală pe două oglinzi în formă de lamă care se rotesc cu viteză mare.

Sincronizarea precisă a rotației oglinzilor și pornirea/oprirea LED-urilor creează efectul de umbrire, lumina fiind apoi reflectată într-o lentilă care trimite fasciculul pe drum înainte, fără riscul de a orbi traficul din sens opus sau şoferii care conduc vehicule în faţă.

Vezi şi: (video) Volkswagen a prezentat faruri şi stopuri ale viitorului. Sunt capabile să reproducă marcaje şi simboluri

Lexus BladeScan va fi disponibil iniţial pe noul RX facelift, cu lansare pe piaţă mai târziu în acest an. Ulterior tehnologia va putea fi găsită şi pe alte modele.

Vezi şi: (video) Auto Shanghai 2019: Premieră mondială – Noul Lexus LM, un monovolum compact de lux

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/