(foto) Cadillac a pregătit un facelift minor pentru crossoverul XT5

Modelul Cadillac XT5 a debutat în Dubai şi ulterior în America în toamna anului 2015, și numai abia în primăvara anului viitor a ajuns în China. Cu toate acestea, de această dată, compania a ales statul asiatic drept platformă de prezentare a modelului actualizat.

China este în prezent cea mai mare piaţă de desfacere pentru Cadillac. Acolo au fost vândute în 2018 în jur de 228 de mii de autoturisme, în timp ce în State doar 155.000.

Potrivit Cadillac, numărul total al caracteristicilor actualizate este de 30, deși nu există multe schimbări majore. De exemplu, cea mai vizibilă este noua grilă de radiator cu mai multe celule de dimensiuni mici şi cu inserţii cromate pe modelul în echipare Luxury. Formele corpurilor oglinzilor retrovizoare, dar şi a spoilerului posterior care ascunde un ştergător al lunetei, au fost optimizate pentru a genera mai puţin zgomot la viteze mari de deplasare.

Nivelele de echipare au fost stabilite acum în conformitate cu noua politică a brandului: Luxury, Premium Luxury şi Sport. Ultima se va deosebi prin mai multe inserţii decorative de culoare neagră lucioasă la exterior şi o grilă sub formă de plasă, dar şi un habitaclu cu accente sportive specifice.

Că tot am menţionat de habitaclu, aflaţi că acolo nu s-au schimbat prea multe. Nou este doar sistemul multimedia Cue din a treia generaţie, care nu este controlat doar tactil direct pe ecran, ci şi prin intermediul unui controller rotativ care a apărut pe tunelul central.

Nouă este şi oglinda retrovizoare digitală care poate transmite imagini video de pe camera din spatele maşinii: acum este mai mare, are o carcasă fără rame şi o rezoluţie mai mare a ecranului.

Printre altele se numără un panou de bord cu o grafică uşor modificată, mai multe opţiuni de inserţii din lemn natural şi piele Opus, dar şi un nou sistem audio Bose Performance cu 14 difuzoare şi tehnologiile SurroundStage, Centerpoint 2, Bose ANC şi Bose AudioPilot 2.

Marea noutate se ascunde sub capotă. Motorul LTG turbo de 2.0 litri şi cu patru cilindri a fost înlocuit cu o unitate LSY care a fost introdusă pe mai tinerelul XT4. Noul agregat turbo de 2.0 litri şi cu patru cilindri în linie, din aluminiu şi cu sistem de injecţie directă, produce 241 CP şi 350 Nm în loc de 269 şi 400 Nm cât se genera cu predecesorul. Producătorul declară pentru el un consum mixt de 7.5 litri şi că este certificat în conformitate cu normele China 6.

În premieră în industrie propulsorul beneficiază de un sistem Tripower Variable Valve Management, conceput pentru a optimiza performanța și eficiența, având trei moduri de funcționare distincte, inclusiv controlul asupra înălţimii la care se pot ridica supapele și gestionând activ consumul de carburant prin deconectarea a doi cilindri când nu este solicitată o sarcină mare. Motorul mai are un turbo compresor twin scroll pentru a îmbunătăți producția de cuplu la viteze mai mici, precum și tehnologiile de injectare directă a carburantului, management termic activ și Start/Stop.

Propulsorul este cuplat la o nouă cutie de viteze automată (în locul celei vechi Aisin cu opt viteze) cu 9 trepte Hydra-Matic 9T50, de producţie proprie, cu o nouă generaţie a tehnologiei Electronic Precision Shift, Electronic Transmission Range Selection (ETRS) şi padele în spatele volanului pentru comutare manuală a rapoartelor. Tracţiunea este activă pe puntea din faţă în mod obişnuit, însă conectează sau deconectează puntea din spate la nevoie prin intermediul unui dublu ambreiaj. Modurile de funcţionare a acesteia sunt Comfort, All-Wheel Drive, Sport şi Off-Road.

Noua cutie de viteze va fi adaptată să funcţioneze în SUA şi cu motorul V6 natural aspirat de 3.6 litri, disponibil pentru modelul în specificaţie americană. De asemenea, o premieră pentru o astfel de maşină locală va fi noul motor de 2.0 litri anunţat, pentru că agregate cu un asemenea volum se puneau până acum doar pe automobilele destinate Chinei.

Actualizatul XT5 mai are 14 caracteristici îmbunătățite de siguranță activă și pasivă, inclusiv o structură de corp de înaltă rezistență BFI. Funcția de frânare automată la deplasarea înainte poate detecta acum obstacole care se află până la 60 metri în fața vehiculului. În cazul în care sistemul detectează un pieton, o alertă va fi proiectată pe head-up display.

Crossoverul este, de asemenea, echipat cu senzori cu unde radar de patru milimetri, 12 senzori radar cu ultrasunete și șase camere pentru a monitoriza mediul înconjurător.

Alte tehnologii de siguranță, cum ar fi asistentul de schimbare a benzii cu alertă despre obstacolele din unghiurile moarte, sistemul de menţinere în bandă cu alertă în cazul părăsirii acesteia, indicatorul de distanță faţă de alte vehicule şi un sistem night vision funcționează împreună pentru a asigura siguranța fiecărei călătorii. Surround vision, automatic parking assist și o cameră de streaming de ultimă generație oferă comoditate și încredere în conducerea zilnică, alături de cele şase airbag-uri oferite standard.

În America, premiera crossover-ului actualizat va avea loc în câteva săptămâni, iar vânzările vor începe spre sfârșitul anului.

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://siat.unpad.ac.id/eoffice2020/uploads/