‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
marți, 16 aprilie, 2024
20 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAlarmant! Tot mai mulți copii mor din cauza produselor chimice utilizate incorect

Alarmant! Tot mai mulți copii mor din cauza produselor chimice utilizate incorect

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Specialiştii Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) au emis o serie de avertizări pentru populaţie cu privire la utilizarea produselor chimice în condiții casnice.  Acestea au fost anunţate după ce mai multe persoane, inclusiv copii, au murit intoxicaţi cu preparate de uz fitosanitar, comunică Moldpres.

Potrivit datelor ANSP, în ultimul timp, în țară se atestă tot mai multe cazuri de intoxicații acute de etiologie chimică în condiții casnice, cu implicarea tot mai frecvent a copiilor. Cauzele principale ale apariției unor astfel de intoxicații sunt următoarele: neconștientizarea de către populație, mai cu seamă de către părinți, a riscurilor potențiale a produselor chimice pentru sănătatea și viață, nerespectarea dozelor și regulilor de utilizare a acestora conform indicațiilor pe etichetele produsului.

Specialiștii atenționează că, se interzice utilizarea produselor chimice pentru animale în scopul tratării copiilor contra pediculozei, scabiei sau oricărei altei boli. Aceştia recomandă cetăţenilor să citească atent recomandările şi conținutul produsului chimic indicate pe eticheta înainte de a-l utiliza, să nu lase produsele la îndemâna copiilor şi să nu depăşească dozele recomandate.

Specialiştii anunţă că, în cazul în care există suspecţii de intoxicaţie cu produse chimice, cetăţenii trebuie să se adreseze urgent la medic.

Amintim că, recent, o fetiţă din Orhei a murit, iar sora ei a ajuns în stare gravă la spital după ce au fost stropite cu o substanţă pentru păduchi. În 2018, alţi trei copii din satul Flocoasa, raionul Cantemir, au murit după ce s-au intoxicat cu un insecticid. Alţi doi copii şi-au pierdut viața după ce au fost trataţi cu preparate chimice pentru scabie.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›