Breaking News

image
Sursa foto: gov.md

Un nou acționar la grupul Trans-Oil, controlat de Vaja Jhashi

Trans-Oil Group, controlat de Vaja Jhashi, un om de afaceri apropiat lui Vladimir Plahotniuc, anunță că Oaktree Capital Management a procurat un pachet minoritar al Aragvi Holding International Ltd (compania-mamă a Trans-Oil Group), prin urmare devenind acționar al grupului.

„Se așteaptă ca noul acționar să impulsioneze semnificativ creșterea afacerii în Group, în special în direcția internațională, la fel să promoveze standarde înalte de guvernanță corporativă și structurare eficientă pentru a spori performanță jucătorului regional important în sectorul agrar. Aceasta investiție semnificativă a companiei americane de management al activelor reprezintă un eveniment marcant pentru Republica Moldova, ce succede emiterea Eurobond-urilor in valoare de 300 de milioane de dolari americani in Aprilie 2019”, se spune într-un comunicat al grupului.

Oaktree Capital Management este o companie americană în domeniul managementului activelor globale cu specializare în investiții alternative, cu o valoare totală al activelor de 120 de miliarde USD.

Precizăm că, Trans-Oil este cea mai mare companie de pe piaţa cerealelor şi oleaginoaselor din Republica Moldova. Cetăţean american, georgian, rus şi moldovean, născut în Rusia, milionarul Vaja Jhashi este considerat un apropiat al şefului PD, Vladimir Plahotniuc.

La începutul anului trecut, acesta a însoțit în Emiratele Arabe Unite o delegație oficială a Republicii Moldova, condusă de secundul lui Vladimir Plahotniuc din Partidul Democrat, ex-premierul Pavel Filip.

Potrivit Ziarului de Gardă, Trans-Oil și milionarul Vaja Jhashi sunt sponsorii programelor pentru R. Moldova ale Consiliului Atlantic, organizația favorită a PD.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: