Reabilitarea unui drum cu o lungime de 5,6 km, din comuna Hîrtop, va fi finalizată curând

Reabilitarea unui drum cu o lungime totală de 5,6 km, din comuna Hîrtop, raionul Cimișlia, va fi finalizată în curând.

Foto: UNIMEDIA

Drumul afost construit și reabilitat în cadrul proiectului investițional "Dezvoltarea infrastructurii de afaceri prin conectarea localităților și a drumurilor locale de pe coridorul 20 - RD Sud, R34-Sârma-Tomai-Sărăteni-Hârtop- la rețeaua de drumuri naționale".

La fața locului, reprezentanții companiei responsabile de efectuarea lucrărilor de construcție a porțiunii de drum au explicat că după executarea lucrărilor de construcție și amenajare a trotuarului pe ambele părți ale drumului, inclusiv, amenajarea intrărilor în curți și de așternere a stratului de cernoziom, s-a purces la construcția îmbrăcămintei asfaltice de uzură cu grosimea de 4,0 cm pe o lungime de 4,0 km în intravilan și a îmbrăcămintei asfaltice cu grosimea de 10 cm pe o lungime de 1,5 km în extravilanul localității. Urmează doar să execute lucrări de amenajare a drumului și de montare a indicatoarelor rutiere.

Proiectul a demarat în toamna anului 2017, până în prezent, fiind construiți 3,1 km de drum între localitățile Hîrtop și Mereni și reabilitată o porțiune de 2,5 km de drum din coridorul 20 RD Sud, R34-Sârma - Tomai - Sărăteni - Hârtop - R3.

Hîrtop / Sursa:madrm.gov.md
Hîrtop / Sursa:madrm.gov.md
Hîrtop / Sursa:madrm.gov.md


Pub