(video) Premieră mondială: Noua generaţie Peugeot 2008 – acum şi electrică

Peugeot 2008 este cel mai accesibil crossover al mărcii şi respectiv este unul dintre cele mai populare.

Pentru că anual se comercializează câte cel mult 180.000 de exemplare, producătorul francez a decis să nu aştepte prea mult şi să lanseze la doar patru luni de la noul 208 o nouă generaţie a SUV-ului compact, făcut în stilul hatchback-ului şi care va fi o ofertă deosebit de imbatabilă în segment.

Foto: autoblog.md

Ce este de fapt noul 2008? Răspunsul e simplu şi evident: un model mai mare și mai spaţios decât un 208, asta deoarece platforma şi toate agregatele le împarte cu acesta. Noul 2008 se bazează pe platforma modulară compactă CMP cu o suspensie spate semi-dependentă. Folosirea acestei arhitecturi (care s-ar putea utiliza şi pe noul Opel Mokka X) a permis reducerea greutății mașinii şi îmbunăţirea izolării vibro-termo-fonice.

Noul crossover arată mai matur, dar şi mai agresiv decât predecesorul său, realizat în stilul ultimelor modele noi ale mărcii. Privit din lateral şi din spate se poate observa o asemănare cu acelaşi 3008. Din punct de vedere al dimensiunilor, noua generaţie a crescut simţitor. Continuarea pe AutoBlog.MD


Pub