(video) Cauză de masă în fața Procuraturii Generale: OccupyGuguță cere demisia lui Eduard Harunjen

Organizația civică OccupyGuguță au organizat atsăzi, 19 iunie, o „cauză de masă” în fața Procuraturii Generale, prin care au cerut demisia procurorului general al RM, Eduard Harunjen.

Foto: UNIMEDIA

La scurt timp, Procuratura Generală a venit cu o reacție:

„Procuratura Generala apreciaza pozitiv orice punct de vedere si manifest care se desfasoara civilizat si fara atentate la ordinea publica. Consideram aceasta manifestatie drept exprimare a opiniilor, drept garantat oricarui cetatean din Republica Moldova”, se arată într-un comunicat.

Amintim că la data de 14 iunie, Maia Sandu a cerut demisia procurorului General, Eduard Harunjen, după investigația RISE, în care se vorbește despre cum 52 de persoane au fost interceptate.

Totuși, procurorul general al Republicii Moldova, Eduard Harunjen, afirmă că nu are nicio frustrare legată de activitatea sa și, respectiv, nu are motive de a demisiona benevol din funcție. Acesta spune că cei care-i cer acum demisia de onoare vin din zona politicului: „Pentru mine politicul niciodată nu a însemnat nimic. În activitatea mea nici nu m-au ajutat, nici nu m-au încurcat să devin procuror general, de aceea eu las în afara atenției orice declarație politică, încă o dată repet – politică – expusă în adresa Procuraturii sau în adresa procurorului general”, a declarat Harunjen pentru TV8.md.

Menționăm că mai mult de patru mii de oameni au semnat petiția, inițiată de organizația din diasporă FreeMoldova, prin care se cere demisia procurorului general Eduard Harunjen.


Pub