04:10:39 20.04.2024
Stiri

Maia Sandu anunță NOI DEMISII la Guvern

Economie 19.06.2019 10:45 Vizualizări5751 Autor: Ziarul National
Maia Sandu anunță NOI DEMISII la Guvern


La următoarea ședință a noului Guvern, șeful Agenției Proprietății Publice, Vladimir Baldovici, va fi demis.

Anunțul a fost făcut astăzi de prim-ministra Maia Sandu, care acuză faptul că „furturile publice continuă și după fuga rușinoasă a lui Plahotniuc”, dar „vor fi oprite imediat, iar cei care vând în mod dubios și netransparent proprietățile statului vor fi demiși”.

„Cunoaștem cu toții abuzurile comise în procesele de privatizare de-a lungul ultimilor ani. Chiar ieri, pe 18 iunie, Parlamentul a constituit comisia de anchetă pentru a analiza cum s-au desfășurat procesele de privatizare a proprietății publice începând cu anul 2013. Activitatea acestei comisii se va axa bineînțeles pe privatizările care au ridicat mari semne de întrebare cu privire la corectitudinea și legalitatea lor - Aeroportul Chișinău, Air Moldova, Gările și Stațiile Auto etc.

CITIȚI și Aeroportul REVINE în proprietatea statului? Parlamentul va investiga toate PRIVATIZĂRILE din 2013 până în prezent

Deși am anunțat public despre faptul că vom porni o anchetă cu privire la ilegalitățile comise de reprezentanții fostului regim pentru a elibera instituțiile de corupție, exponenţii regimului aflaţi încă în funcţii continuă procesul de sustragere a bunurilor proprietăţii publice. De exemplu, potrivit informaţiei publice accesibile pe site-ul Agenţiei Proprietăţii Publice, la 14.06.2018 ora 18.47 (adică imediat după conferinţa de presă organizată de Partidul Democrat la 17.30, prin care au anunţat „retragerea de la guvernare”), a fost plasat un anunţ privind desfăşurarea concursului comercial de privatizare a mai multor bunuri proprietate publică de stat. Între aceste bunuri, regăsim, de exemplu, Sanatoriul „Moldova” din Truskaveţ, Ucraina, cu un preț care pare diminuat semnificativ față de prețul real”, a scris Maia Sandu pe Facebook.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md