12:33:22 18.04.2024
Stiri

Un fost consilier al lui Iurie Leancă va lucra în echipa premierului Maia Sandu

Politică 19.06.2019 11:19 Vizualizări2509 Autor: Ziarul National
Un fost consilier al lui Iurie Leancă va lucra în echipa premierului Maia Sandu Facebook


Directorul executiv al Institutului pentru Iniţiative Strategice, Vladislav Kulminski, care anterior a lucrat cu premierul Iurie Leancă, va fi consilierul prim-ministrului Maia Sandu pe probleme de politică externă și planificare strategică.

Astfel, Kulminski se va ocupa de politica externă, planificarea strategică, inclusiv comunicarea cu partidele politice, executarea deciziilor și dezvoltarea reformelor.

„Stimați prieteni, vă mulțumesc foarte mult pentru urări. În calitate de consilier mă voi ocupa de politică externă, relații cu donatorii, proiecte de dezvoltare, dar și planificare strategică, inclusiv comunicarea cu partidele politice, executarea deciziilor și elaborarea reformelor. Sincere mulțumiri prim-ministrului Maia Sandu pentru încrederea acordată”, a scris acesta pe o rețea de socializare.

De menționat că Vladislav Kulminski se numără printre foștii consilieri ai premierului Iurie Leancă, care primeau salarii din bugetul de stat, dar și de la miliardarul George Soros. Iurie Leancă i-a cerut miliardarului George Soros suma de 141.750 dolari pe când era premierul R. Moldova pentru a-i plăti pe patru dintre consilierii săi pe o perioadă de 8 luni, deşi aceştia deja primeau salarii din bugetul de stat.

Potrivit documentelor Fundaţiei Soros, publicate de pagina dcleaks.com, achitarea banilor pentru consilierii premierului Leancă s-a făcut mascat, prin intermediul unui institut din Germania, legile R. Moldova nepermiţând plata directă a consilierilor guvernamentali.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md