03:09:13 25.04.2024
Stiri

Din susținător al majorității „ACUM” – PSRM, Chirtoacă a purces la critici. Este nemulțumit că PAS și PPDA nu doresc investigarea finanțării lui Dodon și PSRM din Federația Rusă

Politică 19.06.2019 13:00 Vizualizări2589 Autor: Ziarul National
Din susținător al majorității „ACUM” – PSRM, Chirtoacă a purces la critici. Este nemulțumit că PAS și PPDA nu doresc investigarea finanțării lui Dodon și PSRM din Federația Rusă Facebook/Dorin Chirtoacă



Liderul PL, Dorin Chirtoacă, cel care opta pentru crearea unei majorități parlamentare între Blocul „ACUM” și PSRM pentru înlăturarea PD și a lui Vlad Plahotniuc de la guvernare, a identificat deja primele „devieri” ale PAS și PPDA.

Potrivit lui Chirtoacă, PAS și PPDA au comis până acum „cel puțin patru” devieri majore.

Citește și: Propunerea democraților de a crea o comisie parlamentară care să ancheteze finanțarea PSRM din Rusia, RESPINSĂ în Parlament de parlamentarii socialiști și „ACUM”. Greceanîi: „Este foarte important ceea ce ați spus Dvs.”

„Stimați colegi proeuropeni din majoritatea parlamentară, nu sunt nici Sergiu Sârbu, ca pentru o sticlă luată peste cap să depun plângere, nu sunt nici Renato Usatîi să-mi anuleze procurorii mandatele de arest. Am spus în comunicatul PL că vom veghea asupra procesului de revenire la democrație și vom reacționa la orice deviere. Respectiv consideram devieri, următoarele:

CITIȚI și Noi IMAGINI VIDEO cu președintele Dodon, care ar cere bani de la Plahotniuc pentru întreținerea PSRM: „La noi câte 600-700 de mii pe lună…”

1. Nedorința de investigare a finanțării lui Dodon și PSRM, în condițiile în care din 2015 este cunoscută informația că primește bani din Rusia, fapt doar confirmat în înregistrarea video Dodon - Plahotniuc, fiind una din armele de șantaj împotriva lui Dodon.

2. Lipsa unei atitudini publice cu privire la demiterea din funcție a uzurpatorului Codreanu, pus de Plahotniuc, odată cu S. Radu, indulgența manifestată pornind probabil de la anumite relații de rudenie și activitatea desfășurată împreună în Guvernele Filat și Leancă.

3. Neinvestigarea modului arbitrar de anulare de către procuror, prin ordonanță, a unei hotărâri judecătorești (mandat de arest), ceea ce nu exista în nicio lege. Să fie clar, nu sunt pentru arestarea lui Usatîi, dar nici pentru practici medievale când MAI face referire la hotărâri recente, care nu există nici până azi, iar procuratura emite ordonanțe ilegale duminica. Aici, ori Dodon preia influențele în procuratură și instanțe de judecată (mai ales că el numește judecătorii), ori Năstase pe linia MAI a făcut o fărădelege împreună cu cei din clădirea vecină, ori au făcut-o amândoi, pe la spatele Maiei Sandu.

4. Nestabilirea unui termen cu privire la alegerile parlamentare, sau cel puțin a unor repere în acest sens, și lipsa unei atitudini față de declarația lui Dodon, care a spus: „poate dura și 4 ani”. Să fie clar: tot ce e mai mult de câteva luni înseamnă înrădăcinarea lor și înlocuirea de fapt a cancerului PD în metastază, cu cancerul PSRM, care se va extinde peste tot, mult mai repede și mai ales, având ajutorul Rusiei, expus deschis la nivel de Putin”, a scris Chirtoacă pe Facebook.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md