14:27:38 19.04.2024
Stiri

Reacția autorităților R. Moldova după ce o navă sub pavilion moldovenesc a fost reținută cu 10 tone de DROGURI la bord

Economie 19.06.2019 13:58 Vizualizări1239 Autor: Ziarul National
Reacția autorităților R. Moldova după ce o navă sub pavilion moldovenesc a fost reținută cu 10 tone de DROGURI la bord


O navă exploatată sub pavilionul R. Moldova a fost reținută acum două zile de către autoritățile spaniole în timp ce transporta circa zece mii de kilograme de hașiș.

Nava „ELG” a fost capturată în timp ce se afla în marș din portul Oran, Algeria, în rezultatul unei operațiuni comune între autoritățile antidrog din mai multe state - Spania, Italia, Franța, Turcia, și se află acum în portul Cartagena.

Agenției Navală a Republicii Moldova afirmă că a oferit „suport informațional” în cadrul acestei operațiuni care a durat circa jumătate de an și a exclus deja din Registrul de Stat al Navelor al Republicii Moldova această navă prinsă cu droguri la bord.

„Astfel de infracțiuni nu depind de pavilionul navei, ci sunt comise de echipajul navei și în mare parte fără ca armatorul sau proprietarul să fie la curent cu aceste activități ilegale. (...) La momentul actual, Agenția Navală a Republicii Moldova, în comun cu autoritățile de forță din Republica Moldova, ține legătura cu autoritățile spaniole, proprietarul și operatorul navei, societatea de clasificare la evidența căreia se află nava. În procesul de executarea a atribuțiilor statului de pavilion, autoritățile competente din Republica Moldova duc o colaborare în vederea depistării și contracarării acțiunilor ilicite în care sunt implicate navele sub pavilionul Republicii Moldova sau navelor indiferent de pavilion care intră în Complexul portuar Giurgiulești”, se arată într-un comunicat de presă al Agenției Navale.

Instituția dă asigurări că Republicii Moldova nu i se vor aplica sancțiuni pe plan internațional în urma acestui caz, „datorită faptului că statul-pavilion nu duce răspundere pentru activitatea comercială a armatorilor navelor sub pavilionul său și acționează în interesul său sau oferă suport statului legislația căruia a fost încălcată”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md