12:17:56 29.03.2024
Stiri

DEZVĂLUIRI despre „cariera” procurorului general Eduard Harunjen, făcute de Diacov: Un contracandidat, scos din concurs cu dosar penal inventat

Anticorupție 19.06.2019 14:19 Vizualizări6356 Autor: Ziarul National
DEZVĂLUIRI despre „cariera” procurorului general Eduard Harunjen, făcute de Diacov: Un contracandidat, scos din concurs cu dosar penal inventat


Fostul procuror al municipiului Chișinău, Ion Diacov, susține că actualul procuror general Eduard Harunjen ar fi fost promovat în mod special la șefia Procuraturii Anticorupție în anul 2013, ca mai apoi să ajungă la cârma Procuraturii Generale.

Mai mult, deși inițial câștigase concursul un contracandidat de-al său, rezultatele au fost anulate, iar câștigătorului i-a fost intentat un dosar penal.

În așa mod i s-ar fi „netezit” drumul către funcții înalte lui Eduard Harunjen, sub „supravegherea ochiului ager” al căruia a fost furat miliardul din sistemul bancar, acuză Diacov.

„În 2013, a fost anunțat concurs pentru ocuparea funcției de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție. În turul doi au trecut R. Popov și E. Harunjen. CSP format la acel moment din 11 membri, prin vot 6 contra 5, l-au ales pe d. Ruslan Popov. Decizia a fost anulată sub pretextul că CSP trebuia să aleagă candidatul cu 7 voturi contra 4. A fost anunțat concurs repetat. Eu l-am sfătuit atunci pe R. Popov să nu participe, era clar că el nu este dorit, că este „promovat” Harunjen. Popov mi-a spus că va participa din principiu. Când Popov a aplicat repetat la concurs, procurorul general a intentat împotriva lui dosar penal și l-a scos din concurs. Exercitarea UP mi-a fost poruncită mie. Noi am clasat cauza penală din lipsa componenței infracțiunii... așa Harunjen devenea procuror-șef la anticorupție... A urmat furtul miliardului sub „supravegherea” ochiului ager de procuror... al lui Harunjen...”.

Eduard Harunjen nu a comentat aceste acuzații.

Menționăm că prim-ministra Maia Sandu i-a solicitat acestuia să-și dea demisia din funcția de procuror general în care a ajuns în anul 2016, însă Harunjen a răspuns că nu are ce-și reproșa și nu are motive să demisioneze din funcție, fiindcă niciodată nu a ținut cont de doleanțele politicienilor și nu o va face nici acum.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md