SIS și CNA neagă că l-ar fi filat pe fostul procuror-șef Anticorupție Viorel Morari

Mariana Colun
19/06/2019

Serviciul de Informații și Securitate și Centrul Național Anticorupție neagă că ar fi desfășurat măsuri de urmărire a procurorului-șef Anticorupție, Viorel Morari. Cele două instituții au reacționat la o zi după ce Viorel Morari a declarat, în cadrul Clubului Jurnaliștilor de Investigație, că ar fi fost filat, la sfârșitul lunii aprilie, cu mașini utilizate pentru măsuri speciale de investigație din cadrul celor două instituții. 

„Serviciul de Informaţii şi Securitate dezminte declaraţiile domnului Viorel Morari privind presupusele măsuri speciale de investigaţie efectuate de către SIS asupra sa. Serviciul de Informaţii şi Securitate neagă cu vehemenţă implicarea sa în urmărirea vizuală a ex-procurorului - șef al Procuraturii Anticorupție”, se arată întrun comunicat de presă al Serviciului de Informații și Securitate.

Și reprezentanții CNA resping afirmațiile ex-șefului Procuraturii Anticorupție: „CNA nu a efectuat măsuri speciale de investigaţii în privinţa domnului Viorel Morari”, le-a răspuns reprezentanții instituției reporterilor TV8.md.

Ex-procurorul-șef Anticorupție, Viorel Morari, a declarat marți, în cadrul Clubului Jurnaliștilor de Investigație, că ar fi fost filat la sfârșitul lunii aprilie cu mașini utilizate pentru măsuri speciale de investigație din cadrul Centrului Național Anticorupție și Serviciului de Informații și Securitate. Morari i-a cerut procurorului general, Eduard Harunjen, să verifice legalitatea efectuării acestor măsuri de urmărire, dar, spune el, încă nu a primit un răspuns.

Vedeți mai jos sesizarea lui Viorel Morari adresată lui Eduard Harunjen:

„Am observat un automobil de model Hyundai de culoarea albă și unul de model Skoda Rapid de culoare cafenie, care mă urmîreau de ceva timp. Ulterior am documentat și am aflat că acestea aparțin CNA. Un altul aparține Serviciului de Informații și Securitate. Am înregistrări video când mașinile respective erau în urma automobilului în care mă aflam eu. Probabil au fost trei sau patru zile, nu pot spune cu siguranță, pentru că nu deodată i-am identificat”, a declarat Viorel Morari. 

Procurorul Morari spune că deține și înregistrări video în care apar automobilele respective în trafic în urma mașinii cu care se deplasa el.    

Mariana Colun
19/06/2019




Textele de pe pagina web a Centrului de Investigații Jurnalistice www.anticoruptie.md sunt realizate de jurnaliști, cu respectarea normelor deontologice și sunt protejate de dreptul de autor. Preluarea textelor știrilor și a investigațiilor jurnalistice se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agenții, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat de pe www.anticoruptie.md în primul alineat, iar în cazul posturilor de radio și TV – se citează obligatoriu sursa.

Preluarea integrală a textelor se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil semnat cu Centrul de Investigații Jurnalistice.



Follow us on Telegram

Comentarii