Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.06.2019

Comisarul Hahn va vizita Chișinăul, Republica Moldova, pentru a reitera sprijinul acordat de UE noului Guvern

Comisarul Hahn va vizita Chișinăul, Republica Moldova, pentru a reitera sprijinul acordat de UE noului Guvern

Comisarul european pentru politica de vecinătate și negocieri de extindere Johannes Hahn va fi în Chișinău, Republica Moldova, mâine, 19 iunie, pentru a se întâlni cu principalii actori politici și a discuta despre cele mai recente evoluții din țară.

Înainte de vizită, Comisarul Hahn a menționat: “Aștept cu nerăbdare să mă întâlnesc cu autoritățile pentru a reitera ceea ce am spus deja Prim-ministrului Maia Sandu sâmbătă: Moldova trece printr-o perioadă de tranziție pașnică, iar Uniunea Europeană este gata să acorde consiliere și suport, inclusiv financiar, țării. Ne așteptăm ca autoritățile să continue reformele cele mai urgente, în special în domeniul economiei, al libertății mass-mediei, al statului de drept, al justiției și al clarificării scandalului legat de frauda bancară. Aceste reforme vor consolida relațiile bilaterale cu UE și vor aduce beneficii tangibile oamenilor.”

Comisarul Hahn se va întâlni cu Președintele țării, cu Președintele Parlamentului, cu Prim-ministrul, cu Președintele Fracţiunii Partidului Democrat și cu reprezentanții societății civile.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus