(doc ZdG) Declarația unui grup de procurori anticorupție: Constatăm cu regret că factorii de decizie din PG se arată mai interesați de situația politică din țară decât de crizele cu care se confruntă propriul efectiv

O nouă scrisoare din partea procurorilor apare în spațiul public. De această dată, un grup de acuzatori de stat anticorupție au transmis o declarație Procurorului General, Eduard Harunjen și Angelei Motuzoc, Președintele Consiliului Superior al Procuraturii, transmite Ziarul de Gardă.

Foto: UNIMEDIA

De această dată, angajații Procuraturii Anticorupție se arată nemulțumiți de modul cu Prorcratura Generală a gestionat criza la nivel de instituție.

„Constatăm cu regret că factorii de decizie din PG se arată mai interesați de situația politică din țară decât de crizele cu care se confruntă propriul efectiv. Cel puțin așa reiese din faptul că PG a inițiat foarte operativ semnarea unei declarații privind independența Procuraturii în contextul evenimentelor social politice din țară, dar nu a putut gestiona sau informa corespunzător publicul referitor la circumstanțele demiterii procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție, fiind o enigmă totală implicarea sau neimplicarea acestuia în careva acțiuni ilegale. În lipsa unor informații elementare pe acest caz, ne rezervăm dreptul să luăm în calcul neglijența sau – mai rău – rea intenția PG în administrarea crizei din PA creată de acele scrisori anonime…”, mai scriu o parte din procurorii de la PA, citați de Ziarul de Gardă.

Vedeți mai jos declarația. Procuratura Generală nu a comentat deocamdată acuzațiile.

Scrisoarea unor procurori anti-corupție / Sursa:ZdG.md
Scrisoarea unor procurori anti-corupție / Sursa:ZdG.md


Pub