(video) Viorel Morari: „Eu nu vreau revenirea în funcție, vreau să fie anulat ordinul. Eu îmi voi da repetat demisia pentru a fi repetat concursul”

Ex-procurorul-șef de la Procuratura Anticorupție, Viorel Morari, face declarații privind demisia sa și legătura cu dosarul Tranga. Dânsul susține că până a-și da demisia a fost filat de două mașini ale Centrului Național Anticorupție și intuiește că a fost urmărit și de SIS.

Foto: captură

Morari neagă că ar avea anumite implicații în dosarele în care sunt implicați Viorel Varzari și Andrei Tranga și explică de ce cere anularea ordinului privind demiterea sa.

„Cererea de demisie am depus-o seara pe 26 aprilie. Nu este posibil adoptarea unei decizii privind demisia în ziua depunerii cererii. Pe 26 aprilie am fost la muncă, am semnat ordonanțe, am trimis scrisoari semnate de mine. Acum pot apărea anumite probleme, pentru că pe 26 aprilie apar anumite ordonanțe, respectiv e e lovită de nulitate pentru că eu am lucrat pe 26 aprilie”, zice Morari.

Dânsul afirmă că nu își dorește revenirea în funcție și afirmă că trebuie organizat un nou concurs pentru ocuparea postului de procuror-șef la Procuratura Anticorupție.

„Eu nu vreau revenirea în funcție, vreau să fie anulat ordinul. Eu îmi voi da repetat demisia pentru a fi repetat concursul. Dacă eu nu sunt integru, atunci las` să vină o pesoană mai competentă care să ducă la capăt lupta anticorupție”, a mai spus Viorel Morari în cadrul unei întâlniri cu presa.

Dânsul afirmă că pe perioada anchetei de serviciu nu a fost chemat niciodată să depună declarații și a explicat de ce crede că ordinul privind eliberarea sa este ilegal.

„Este obligatoriu ca la propunerea procurorului care își dă demisia, să i se ofere o altă funcție. E adevărat, mi s-a oferit una din cele mai bine plătite funcții, dar nu mi s-a oferit posibilitatea să aleg să rămân fie în PG, fie la PCCOCS sau să merg la Bender”, a mai spus Morari.

Fostul procuror-șef al PA afirmă că ceea ce i s-a întmplat, anume acele scrisori publice anonime, au drept scop defăimarea sa, însă nu a spus cine ar sta în spatele acestor scrisori, deși intuiește că ar fi vorba de cei din fosta guvernare.

„Eu am considerat că cei de la guvernare. Eram în relații tensionate cu mai multe persoane: cu directorul CNA, cu procurorul-șef PCCOCS, aveam anumute poziții în desfășurarea activității Procuraturii”, a mai spus Morari.

Urmăriți declarațiile făcute de Morari pe UNIMEDIA.

UNIMEDIA amintește că la 26 aprilie curent, la adresa redacției a venit o scrisoare prin care Viorel Morari este acuzat că ar ajuta un mai multe persoane în soluționarea dosarelor penale.

Fostul procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a demisionat ca urmare a acuzațiilor publice ce i s-au adus prin intermediul unor scrisori anonime expediate presei și misiunilor diplomatice.

De asemenea, menționăm că după ce cererea de demisie din funcție a Procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost semnată de către Procurorul general, Eudard Harunjen, prin același ordin, Morari va ocupa o altă funcție în cadrul Procuraturii Generale. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către purtătoarea de cuvânt, Maria Vieru.

Precizăm că proprietarul rețelei de restaurante Andy`s Pizza, Andrei Tranga, a fost arestat pentru 30 de zile într-un dosar de șantaj. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA e către şeful PCCOCS, Nicolae Chitoroaga la data de 2 mai.

Sursa citată a mai declarat că alte patru persoane în acest caz au fost arestate. Toți suspecții sunt din Republica Moldova.

La 11 mai, în spațiul public au apărut imagini video în care camerele de supraveghere au surprins momentul reținerii lui Andrei Tranga. Astfel, potrivit videoului, procurorii au bătut la ușa acestuia la data de 25 aprilie, în jurul orei 12.00.

De asemenea, cu un mesaj pe facebook a venit lui Andrei Tranga, în care scrie că mai speră ca „anchetatorii, procurorii și judecătorii vor rezolva acest haos și vor lua decizia corectă”.

UNIMEDIA amintește că cinci persoane au fost reținute în cazul tentativei de deposedare a lui Viorel Varzari de întreprinderea SRL “Molinart Grup”, deținătorul mărcii comerciale „ARTINOX”.


Pub