(video) Vladimir Cebotari, indignat de proiectele aprobate de Parlament astăzi: „Scopul final este a dezechilibra, destrăma Partidul Democrat”

Vicepreședintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vladimir Cebotari, susține că ședința de astăzi a Parlamentului s-a convocat cu ilegalități. De asemene, deputatul a criticat mai multe proiecte de lege ce au fost votate astăzi în cadrul ședinței.

Foto: UNIMEDIA

„Ei nu oferă microfonul pentru a adresa întrebări. Ei nu oferă cuvânt pentru a avea intervenții în privința proiectelor. Ei nu publică proiectele de legi, ei nici un gram din pricipiul transparenței. Agenda ședinței de astăzi a fost scrisă ieri pe genunchi”, a declarat Cebotari.

De asemenea, democratul a declarat că aprobarea legii prin care Serviciul de Informații și Securitate a revenit în subordinea președintelui Republicii Moldova este un „episod de trădare”.

„Blocul ACUM a cedat în totalitate controlului președintelui RM cele mai importante insituții de stat, de Securitate. Acest lucru s-a făcut într-o perioadă când în spațiul public sunt suspiciuni în privința faptului precum că președintele ar servi în interesul altor țări”, a mai adăugat Cebotari.

Vladimir Cebotari s-a arătat indignat și de proiectul de lege ce a fost votat astăzi cu privire lacrearea unei comisii de anchetă pentru elucidarea tutror circumstanțelor de fapt și de drept privind tentativa puciului anticonstituțional a Partidului Democrat realizată prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale.

„Este culmea hazului când vedem că aceste persoane acum 5 minute în urmă declară că sunt persecutate și ar fi existat preuso-mandate de arestare după care spun că nu au nici un interes în această investigație. Scopul final este a dezechilibra, destrăma Partidul Democrat”, spune Cebotari.


Pub