(video) Deputați PD, despre Comisia de anchetă privind puciul PD: „Este îndreptată împotriva Partidului Democrat”

Deputați din Partidul Democrat spun că decizia de acrea o comisie de anchetă privind elucidarea circumsctațelor de tentativă a puciului anticonstituţional a PD, ar avea „conotație politică” și „ o sfidare gravă a independenței parlamentarilor”.

Foto: UNIMEDIA

„Este o decizie neinspirată, care are conotație politică. Se încearcă a plasa responsabilitatea pe seama PD, ceea ce nu este absolut corect”, a declarat deputatul PD Nicolae Ciubuc.

„Chiar din denumirea acestei Comisii se vede clar împotriva cui este îndreptată. Evident, împotriva Partidului Democrat. Este o execuție publică, o sfidare gravă a independenției parlamentarilor, a Curții Constituționale.

Eu nu știu ce vor ei să afle. Iată de la acest laptop eu personal am scris sesizările, pentru că am dreptul să scriu sesizări Curții Costituționale. Le-am depus, le-am solicitat în regim de urgență. Eu am depus zeci și sute de sesizări”, a spus și deputatul Sergiu Sîrbu.

Astăzi, deputați din PSRM și ACUM au votat pentru crearea uneii comisiei de anchetă pentru a elucida evenimentele din 7-9 iunie „privind tentativa puciului anticonstituţional a PD” prin intermediul Curții Constituționale și a Procuraturii Generale.


Pub