Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Demolarea construcțiilor neautorizate de pe terenul din bd. Mircea cel Bătrân 26/4, în locul fostei parcări auto

   1527

Primarul general interimar, Ruslan Codreanu, a participat marți la startul lucrărilor de demolarea a construcțiilor neautorizate de pe terenul din bd. Mircea cel Bătrân, 26/4, sectorul Ciocana. Decizia autorităților administrației publice locale vine ca urmare a mai multor tentative ale agentului economic care a arendat terenul, de edificare a blocurilor locative pe adresa enunțată.

Terenul de 0,5 ha, proprietate municipală, a fost dat în locațiune timp de 20 ani, iar în 2015 contractul a expirat. În anul 2018, Consiliul municipal Chișinău s-a pronunțat împotriva prelungirii relațiilor contractuale pentru această adresă, acționând în beneficiul locuitorilor din preajmă, inclusiv familii tinere cu copii, care nu dispun de un spațiu de recreere, loc de joacă pentru copii și locuri de parcare pentru automobilele proprii.

Pe 19 mai, a.c., agentul economic a fost informat despre faptul că nu va mai fi prelungit contractul de arendă și că în termen de 3 săptămâni trebuie să elibereze teritoriul de construcțiile improvizate (amenajate în scop de parcare pentru automobile). Dezvoltatorul nu s-a conformat solicitării autorităților administrației publice locale, astfel că municipalitatea, prin intermediul serviciilor specializate, a purces la demontarea elementelor metalice și a foilor de ardezie pentru a elibera teritoriul.

Prezent la fața locului, Primarul general interimar, Ruslan Codreanu a dat asigurări locuitorilor din preajmă, că după eliberarea terenului va fi amenajată o zonă verde, pentru ca cetățenii să beneficieze de un spațiu de recreere modern. „Au fost întreprinse toate măsurile legale pentru ca terenul să revină în proprietate municipală pentru a fi valorificat în beneficiul oamenilor și nicidecum iarăși blocuri", a declarat edilul capitalei.

Menționăm că după eliberarea terenului de construcțiile improvizate, autoritățile locale vor consulta cetățenii în vederea elaborării concepției de amenajare a zonei, care va presupune și locuri de parcare auto.

De asemenea, Ruslan Codreanu a inspectat lucrările de construcție a scuarurilor din Mircea cel bătrân, 29 și str. Maria Drăgan.