Cere ridicarea imunităţii lui Plahotniuc
Politic 18 iunie 2019, 20:57 | 4798

Iar ministrul Afacerilor Interne și deputatul Andrei Năstase a depus un denunţ la Procuratura Generală, prin care a cerut investigarea tentativei de uzurpare a puterii în stat, care s-ar fi produs după data de 7 iunie. Totodată, Năstase l-a îndemnat pe procurorul general să ceară ridicarea imunităţii parlamentare a şefului PD, Vladimir Plahotniuc. Procuratura Generală examinează aceste demersuri, ne-a spus purtătoarea de cuvânt a instituției, Maria Vieru.

Andrei Năstase a declarat că, potrivit datelor de care dispune Ministerul de Interne, Vladimir Plahotniuc nu ar fi părăsit teritoriul Republicii Moldova. Întrebaţi unde se află Plahotniuc, deputaţii PD au evitat să ofere un răspuns.

Am fi vrut să-i scriem lui Vladimir Plahotniuc, dar pe pagina de Facebook, de pe care a postat cel mai recent mesaj al său, nu este disponibilă opţiunea de mesagerie. Doar fostul ministru de Interne şi actualul deputat PD Alexandru Jizdan a spus când ar putea reveni Vladimir Plahotniuc.

Întrebaţi ce părere au despre mesajul în care Plahotniuc a spus că nu se mai simte în siguranţă în Republica Moldova, cei mai mulți oameni intervievaţi de noi susțin că şeful PD ar avea motive de îngrijorare din cauza acţiunilor sale din ultimii ani.

Purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, n-a fost de găsit la teelfon pentru a comenta declaraţiile de mai sus. 

Opinia ta contează. Comentează!