10:08:22 19.04.2024
Stiri

Procurorul general NU intenționează să DEMISIONEZE: „Pentru mine politicul niciodată nu a însemnat nimic. Evident că fiecare forță politică va încerca să controleze într-un fel sau altul Procuratura”

Social 18.06.2019 12:37 Vizualizări1079 Autor: Ziarul National
Procurorul general NU intenționează să DEMISIONEZE: „Pentru mine politicul niciodată nu a însemnat nimic. Evident că fiecare forță politică va încerca să controleze într-un fel sau altul Procuratura”


Procurorul general Eduard Harunjen susține că nu are ce-și reproșa și nu are motive să demisioneze din funcție, așa cum au cerut deputații din noua guvernare. Mai mult, acesta spune că niciodată nu a ținut cont de doleanțele politicienilor și nu o va face nici acum.

„Pentru mine politicul niciodată nu a însemnat nimic. În activitatea mea nici nu m-au ajutat, nici nu m-au încurcat să devin procuror general, de aceea eu las în afara atenției orice declarație politică”, a declarat Harunjen pentru Tv8.

Acesta a mai adăugat că nu a auzit ca societate să-i ceară demisia. „Nu am auzit oameni din societate care să-mi ceară demisia. Haideți să facem distincție între societate și politic. În primul rând, trebuie să înțelegem că, atunci când politicul cere demisia unui procuror, este o chestiune, iar atunci când societatea, oamenii care sunt nemulțumiți de prestația procurorului sau colectivul care este nemulțumit cere demisia procurorului, atunci este cu totul altceva. Eu nu am acum nicio chestiune care să-mi trezească anumite frustrări sau care să mă îndemne ca eu să fiu cu gândul împăcat prin a demisiona”, mai afirmă Harunjen.

Procurorul general a mai adăugat că noua guvernare ar încerca să țină sub control instituția. „Există discuții în jurul sorții de mai de parte a Procuraturii. Evident că fiecare forță politică va încerca să controleze într-un fel sau altul Procuratura. Procuratura, deocamdată, va activa așa cum activează. Dacă vor fi vreodată modificări de legi sau mecanisme legale, instituite legal și constituțional, care ar pune la îndoială sau care mă vor impune ca eu să fac anumite acțiuni, atunci eu mă voi subordona fiecărei prevederi legale cu excepția la îndrumările care vin zona politicului”, a conchis Harunjen.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md