14:10:32 24.04.2024
Stiri

Un deputat PAS nu crede că la șefia SIS va fi votat omul președintelui Dodon. De ce nu a fost sprijinită inițiativa PD de a fi creată o comisie de anchetă în cazul finanțării de peste hotare a PSRM

Politică 18.06.2019 14:40 Vizualizări2092 Autor: Ziarul National
Un deputat PAS nu crede că la șefia SIS va fi votat omul președintelui Dodon. De ce nu a fost sprijinită inițiativa PD de a fi creată o comisie de anchetă în cazul finanțării de peste hotare a PSRM


Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, susține că trecerea Serviciului de Informații și Securitate (SIS) în subordinea Președinției nu înseamnă neapărat că în fruntea instituției va fi omul lui Igor Dodon, așa cum au declarat astăzi deputații PD.

„Democrații fac propagandă, ca de obicei. Ei ar trebui să citească proiectul. Acolo este indicat expres că, în cazul șefului SIS, propunerea vine din partea președintelui, dar ultimul cuvânt îl are Parlamentul”, a spus deputatul PAS.

De asemenea, acesta afirmă că această procedură există în majoritatea statelor europene. „De exemplu, cazul României. Președintele propune candidatul, iar plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului decide dacă susține sau nu propunerea”.

Litvinenco s-a referit și la propunerea deputaților PD de a crea o Comisiei de anchetă „pentru elucidarea tuturor circumstanțelor unor posibile atentate la securitatea națională și subminarea suveranității țării prin intermediul finanțării străine a unor partide politice din R. Moldova”. Această propunere, care viza în primul rând PSRM și președintele Dodon, nu a fost sprijinită de Blocul „ACUM”.

„Deci, noi am făcut zeci de sesizări despre finanțarea partidelor în general. Din punctul meu de vedere, este judicioasă înființarea unei comisii care să analizeze modul de finanțare a partidelor în general. E vorba de cazul celebrului fost președinte al PD-ului din raionul Criuleni. El spunea că nimeni nu donează niciun ban, ci vine sacoșa cu bani și fiecare om semnează formal că ar fi donator. Deci, PD este primul partid care trebuie sancționat pentru încălcarea legislației privind finanțarea partidului, pentru că a recunoscut însuși președintele organizației teritoriale a PD”, a precizat acesta.

CITIȚI și Noi IMAGINI VIDEO cu președintele Dodon, care ar cere bani de la Plahotniuc pentru întreținerea PSRM: „La noi câte 600-700 de mii pe lună…”

Amintim că în spațiul public au apărut înregistrări în care președintele Igor Dodon îi spune lui Vlad Plahoptniuc că PSRM este finanțat lunar de către Federația Rusă.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md