19:00:17 28.03.2024
Stiri

Vicepremierul Năstase, acuzat de democrați că nu cunoaște legislația: „Analfabet juridic”

Politică 18.06.2019 17:39 Vizualizări973 Autor: Ziarul National
Vicepremierul Năstase, acuzat de democrați că nu cunoaște legislația: „Analfabet juridic”


Vicepreședintele PD, Vlad Cebotari, consideră că vicepremierul Andrei Năstase nu ar cunoaște legislația în vigoare, după ce a depus un denunț la Procuratura Generală, prin care cere ridicarea imunității parlamentare a lui Vlad Plahotniuc, dar și tragerea la răspundere a membrilor Curții Constituționale „pentru uzurparea puterii în stat”.

„Nu a fost luată nicio decizie de ridicare a imunității. Domnul Năstase, din păcate, nu doresc să-mi numesc colegii în vreun mod sau altul, dar trebuie să recunosc că nu am alt cuvânt la adresa dumnealui decât analfabet juridic.

Citește: Năstase solicită ridicarea IMUNITĂȚII parlamentare a lui Plahotniuc și tragerea la răspundere a judecătorilor CC pentru „uzurparea puterii în stat”

Doar procuratura poate să vină cu o astfel de solicitare la adresa unor persoane care sunt protejate de imunitate parlamentară. Acest lucru poate fi făcut doar dacă sunt probe veridice și foarte clare. Articole, din nu știu care ziare sau portaluri pe care tot ei le scriu, nu sunt probe”, a menționat Cebotari.

În același context, Cebotari a spus că îi este „rușine” că R. Moldova are un asemenea ministru al Afacerilor Interne.

„Eu astăzi am auzit atâtea istorioare în Parlament… Îmi este rușine că avem un astfel de ministru de Interne, care își permite să amăgească atât de obraznic toată lumea. De parcă toți suntem analfabeți. Vorbesc de nu știu ce număr de mandate de arest și nu știu ce pericole… Dumnealor și astăzi continuă să sperie lumea. De cine să-i sperie? Deja încep să se teamă singuri de ei. Trebuie să lăsăm toate aceste speculații”, a conchis democratul.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md