Usatîi – către noua putere moldovenească: Nu critic pe nimeni, atît timp cât voi vă ocupați de demontarea regimului

by D M
Distribuiti mai departe...

Liderul ,,Partidului Nostru,, în cadrul conferinței de presă și-a declarat disponibilitatea de a se întîlni cu Igor Dodon, Maia Sandu și Andrei Nastase.

,,Suntem pregătiți pentru orice colaborare,, – a spus clar Renato Usatîi, adresîndu-se reprezentanților noii puteri moldovenești.

,,După ce a fost creată coaliția dintre PSRM și ACUM, am ieșit imediat și am susținut această coaliție, ea fiind sprijinită de majoritatea cetățenilor Republicii Moldova….Indiferent de viziunele politice a fiecărui partid, de colaborările anterioare, oamenii s-au unit pentru a lichida acest regim, pentru ca Plahotniuc să dispară din postura de stăpîn al acestui stat. Am afirmat clar, că eu și ,,Partidul Nostru,, vom susține orice coaliție care va duce Partidul Democrat în trecutul istoriei. Prin urmare, noi nu am așteptat cum se va sfîrși povestea cu Curtea Constituțională, noi nu am așteptat care va fi reacția partenerilor externi, care au avut rolul decesiv în formarea acestei coaliții. Noi imediat am sprijinit noul Guvern și suntem gata să-l susținem în continuare,,. – a menționat președintele PN.

Usatîi imediat a dezmințit zvonurile, precum că ar fi venit în Moldova pentru a critica noua putere și a o împiedica să guverneze.

,,Am propuneri concrete către noua guvernare. Avem ministru al MAI Andrei Năstase, cu care împreună am protestat, avem Președintele țării – Igor Dodon, este Maia Sandu. Eu propun organizarea întrevederilor individuale, sau în cel mai bun caz comune, care din punctul meu de vedere ar fi o soluție ideală, unde am putea discuta referitor la suportul și sprijinul nostru în demontarea regimului. Eu nu voi critica nici Partidul Socialiștilor și nici Blocul ACUM, atît timp cît ei se vor ocupa de dezasamblarea sistemului. Schimbările decurg lent, însă eu înțeleg, că lipsa acestei majorități parlamentare, ar putea face imposibilă reîntoarcerea mea în Moldova încă pentru următorii patru ani,,.

Usatîi a menționat că este gata să-și împartă experiența și să participe la activitatea noii Comisii de urgență pentru investigarea crimelor regimului, unde va prezenta toate documente, care anterior au fost depuse la Procuratură, în calitate atît de președinte de partid, cît și de primar al mun. Bălți – însă nu s-au soldat cu rezultat.

,,Atît timp cît autoritățile moldovenești nu vor face greșeli, și nu vor întreprinde acțiuni împotriva cetățenilor Republicii Moldova, – eu nu-i voi critica, ba din contra – îi voi ajuta. Prin urmare, opriți orice speculație, precum că Usatîi va destabiliza activitatea noului Guvern și noii majorități parlamentare. Aceasta este o prostie. Repet, doresc să ma întîlnesc cu toți. Am luptat și noi contra acestui regim, respectiv avem și noi dreptul de a participa la procesul de demontare a regimului,,. – a declarat Usatîi.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.