/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului Dăncilă, respinsă

18 iunie 2019, ora 18:15

Moțiunea de cenzură față de Guvernul Dăncilă a fost votată astăzi, în plen. Deşi a părut să aibă mai multă susţinere în Parlament decât la celalalte două încercări de a da jos Guvernul Dăncilă, Opoziţia nu a reuşit să adune cele 233 de voturi necesare, potrivit Digi24.

Camera Deputaților și Senatul au respins azi în plenul reunit, moțiunea de cenzură depusă de partidele de opoziție pentru demiterea Guvernului Dăncilă. Au fost 200 de voturi pentru, șapte împotrivă și tei abțineri. Ca să fi trecut moțiunea erau necesare 233 de voturi.

Potrivit procedurii parlamentare, o moţiune de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Pentru a fi adoptată, o moţiune de cenzură are nevoie de votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, în acest caz 233 de voturi, în contextul în care Parlamentul are un număr total de 465 de senatori şi deputaţi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram