/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Cu ce impresii au ieșit elevii azi de la ultimul examen de BAC

missing
18 iunie 2019, ora 21:52

Ultimul examen de Bacalaureat a rămas în urmă. Tinerii au susținut astăzi proba la alegere. Obișnuiți deja cu emoțiile, liceenii au pășit relaxați în săli, iar pentru a rezolva itemii câțiva candidați au avut nevoie doar de jumătate de oră din cele trei, când prevede regulamentul. I-am testat și noi la ieșire, însă unii au fost puși în dificultate de întrebările adresate în funcție de disciplina aleasă.

Alexandru a fost primul care a ieșit din sala de examinare. În doar 30 de minute, acesta zice că a reușit să rezolve toate exercițiile la geografie, și asta datorită faptului că a participat la zeci de olimpiade și concursuri specializate.

ALEXANDRU CEBAN, ABSOLVENT: „Lucrarea a fost foarte ușoară și m-am descurcat rapid. M-am pregătit de toate. Am trecut mai multe teste pentru a fi pregătit de acest examen”.

Și alți tineri s-au convins că dacă înveți de-a lungul anilor, atunci examenul nu pare deloc înfricoșător: „A fost destul de ușor, dacă înveți nimic nu este greu”; „Foarte easy pot să spun. Mai ales că am avut un profesor care m-a pregătit puternic și intensiv”.

I-am provocat și noi cu întrebări, în funcție de disciplina aleasă, iar răspunsurile s-au lăsat așteptate.
„ –Care este cel mai lung râu din lume? –Fluviu este Amazon, dar de râu, sincer, nu țin minte”;
„ -De ce apa și uleiul nu se amestecă? –Pentru că uleiul este mai ușor și el se ridică în sus”;
„ –Cine a fost primul președinte al Republicii Moldova? –Sincer, idee nu am”.

Și dacă elevii au părut relaxați la ultimul examen, atunci părinții și profesorii, care îi așteptau lângă liceu, au fost destul de emoționați.

OXANA, MAMA UNUI ABSOLVENT: „Ne bucurăm că acesta este ultimul examen. Copiii noștri, în sfârșit, vor scăpa de emoții. Și deja ne vom odihni, vom sărbători absolvirea”.

NATALIA RUSU, PROFESOARĂ DE CHIMIE: „Eu spuneam azi dimineață că ei au emoții pentru sine, eu am pentru 14 elevi. Emoțiile sunt foarte mari”.

Siguri că vor lua note bune, tinerii deja își fac planuri pentru perioada de după absolvire: „Vreau la facultatea de psihologie și știu că în România este mai bine psihologia predată”; „Am înțeles că acolo se face mai bine carte decât aici”; „Dau la universitate la fără frecvență la noi, dar o să lucrez în Germania”.

La proba de astăzi au participat aproape 15 mii de candidați. Majoritatea, peste 9000 la număr, au optat pentru Geografie. Cei mai puțini, 169 de tineri, au ales să susțină testul la Fizică. Rezultatele examenelor de Bacalaureat vor fi afișate pe 26 iunie.

Reporteră: Diana Popa
Imagine: Mark Diaconu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram