image
Sursa foto: Renato Usatâi//Facebook

PCCOCS vine cu precizări privind reținerea și eliberarea lui Renato Usatâi

PCCOCS vine cu precizări după ce Renato Usatâi a fost reținut ieri, iar mai apoi eliberat. PCCOCS investighează o cauză penală în cadrul căreia, Renato Usatâi este învinuit de comiterea mai multor infracțiuni și în legătură cu neprezentarea anterioară a acestuia la organul de urmărire penală, la demersul procurorului i-a fost aplicată de către instanța de judecată măsura preventivă, arestarea preventivă.

„La 16 iunie, Renato Usatâi s-a prezentat la intrarea în Republica Moldova, unde a fost reținut de către ofițerii de poliție și escortat la sediul PCCOCS, unde procurorii i-au înaintat învinuirea, fiind audiat referitor la circumstanțele cauzei penale.

Tot atunci, apărătorii acestuia au înaintat un demers prin care au solicitat revocarea măsurii preventive, motivând că Renato Usatâi s-a prezentat benevol, nu se va eschiva de la organul de urmărire penală, a dat declarații cu privire la faptele imputate, iar starea sănătății este una gravă.

În conformitate cu prevederile art. 195 alin. (3) Cod de procedură penală, în cazul în care, la etapa de urmărire penală, procurorul, consideră că măsura arestarea preventivă nu mai este justificată şi temeiurile care au servit la aplicarea acesteia au decăzut, acesta revocă neîntârziat măsura arestării, punând în libertate persoana.

Astfel, urmare a examinării de către procuror a cererii, în coraport cu situația de fapt stabilită la moment, ținând cont de decăderea temeiurilor care au servit la aplicarea arestării preventive, învinuitului Renato Usatâi, prin ordonanță i-a fost revocată măsura arestării preventive, fiindu-i aplicată măsura procesuală de constrângere - obligarea de a se prezenta.

Investigațiile pe această cauză continuă, fiind efectuate toate măsurile prevăzute de lege pentru cercetarea sub toate aspectele, completă şi obiectivă, a circumstanțelor cauzei. Pe măsura desfășurării acțiunilor de urmărire penală și adoptării unor decizii procesuale pe această cauză penală, PCCOCS va difuza informații suplimentare”, se arată scris în comunicatul emis de PCCOCS.

Amintim că Renato Usatâi a anunțat sâmbătă într-un live pe Facebook că duminică va reveni în Republica Moldova pentru a se clarifica cu dosarele penale pe care le are. Ajuns la vama Sculeni acesta a fost reținut. După câteva ore Usatâi a fost eliberat din motiv că colaborează cu ancheta și s-a predat benevol forțelor de ordine din RM.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: