image
Sursa foto: hindustantimes.com

Căldură extremă în India: Aproximativ 50 de morţi în nordul ţării

Situație gravă în nordul Indiei. Cel puţin 49 de persoane au murit în ultimele 24 de ore în statul Bihar, din cauza căldurii extreme. Alte 40 de persoane au fost internate în spital.

Victimele sunt originare din regiunea Magadh, afectată de o secetă gravă şi unde temperaturile au depăşit timp de mai multe zile 45 de grade Celsius.

În 2015, un val de căldură a provocat peste 3.500 de morţi în India şi Pakistan. De asemenea, temperaturile depăşesc 50 de grade la Rajasthan, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Vijay Kumar, responsabil al sănătăţii publice, 49 de persoane au murit în trei districte din această regiune, potrivit Agerpres. Majoritatea victimelor aveau vârste de peste 50 de ani. Acestea au fost spitalizate în stare de semi-conştienţă, prezentând febră mare, diaree şi greţuri.

În 2017, cercetătorii avertizaseră că Asia de Sud, unde trăieşte a cincea parte a populaţiei mondiale, s-ar putea confrunta cu o creştere a temperaturilor la niveluri insuportabile până la sfârşitul secolului, dacă nu se face nimic împotriva schimbărilor climatice.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: