image
Sursa foto: Jurnal.md

A încercat să intre în țară cu pesticide, fără acte de proveniență, dar a fost prins; Produsele chimice, ridicate

O tentativă de trecere a frontierei cu o cantitate de pesticide, fără acte de proveniență, a fost contracarată la punctul de trecere de tip debarcader Soroca-Țekinovca. Documentat contravențional este un locuitor al satului Zastânca, raionul Soroca.

La sfârșitul săptămânii trecute, pe direcția intrare în Republica Moldova s-a prezentat la linia de control un cetățean moldovean, în vârstă de 62 ani.

Deși bărbatul nu a declarat nimic la frontieră, fiind observate în pungi câteva tetrapak-uri de suc, polițiștii de frontieră au luat decizia cercetării amănunțite a bunurilor transportate.

Ca rezultat, conținutul tetrapak-urilor s-a dovedit a fi un lichid care după miros și culoare, asemănător substanțelor chimice folosite în agricultură.

La cele depistate cetățeanul a recunoscut că a procurat din Ucraina pesticidele pentru uz personal și pentru care nu deține documentele de proveniență sau posesie.

Produsele chimice au fost ridicate conform procedurii legale și urmează să fie supuse expertizei. Cazul este în continuare cercetat de către Serviciul Vamal, iar persoana riscă o pedeapsă contravențională.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: