image
Sursa foto: bordergov.md

Interdicția de a părăsi țara, motiv de trecere clandestină a hotarului moldo-ucrainean pentru un cetățean al Ucrainei

Un tânăr ucrainean, pe numele căruia autoritățile din Ucraina au aplicat interdicție, a încercat clandestin să ajungă în Republica Moldova, ca ulterior să-și continue călătoria în România. Astăzi, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Tudora-1 l-a surprins în timp ce se deplasa, pe jos, dinspre Ucraina spre localitatea Palanca.

În jurul orei 00:30, operatorul sistemului fix cu termovizor a sesizat patrula Poliției de Frontieră, aflată în misiune de supraveghere, despre prezența unei persoane pe direcția Maiaki-Palanca.

Polițiștii de frontieră au intervenit în regiunea unde a fost observată, fiind depistat un bărbat care s-a legitimat ca cetățean ucrainean, în vârstă de 28 de ani.

Întrebat care ar fi cauza trecerii ilegale a frontierei de stat, deși deținea asupra sa pașaportul valabil, tânărul a declarat că anterior a încercat să traverseze hotarul prin punctul de trecere din apropiere însă a aflat că pe numele său este aplicată interdicție de către autoritățile ucrainene.

Ba mai mult, din relatările sale s-a aflat că urma să-și continue călătoria până în România, unde era așteptat de rude.

În prezent, polițiștii de frontieră din Direcția regională EST cercetează cazul sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere ilegală a frontierei de stat.

Dacă va fi găsit vinovat acesta riscă închisoare de până la 2 ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: