image
Sursa foto: facebook.com/andrei.popov

Andrei Popov NU va fi șef de cabinet al noului ministru de Externe: „A fost un aranjament tranzitoriu”

Diplomatul Andrei Popov nu va fi șef de cabinet al noului ministru de Externe Nicu Popescu. Anunțul a fost făcut după criticile apărute în spațiul online precum că ministrul de Externe și-a numit finul în funcția de șef de cabinet la MAEIE.

„Aşa cum ştiţi, în condiţiile crizei politice de săptămâna trecută am rugat câţiva diplomaţi (printre care şi pe prietenul meu Andrei Popov) să îmi dea o mână de ajutor pentru ca ţara noastră să poată avea o politică externă activă, chiar şi în condiţiile în care nu aveam acces încă la administraţia Ministerului. A fost un aranjament tranzitoriu pentru care le mulţumesc mult celor care m-au ajutat în acea perioadă intensă prin sfaturi, luări publice de poziţie şi ajutor practic. Odată criza depășită, Andrei dar și alți colegi care m-au ajutat fără a o face public, au decis să se concentreze în coninuare pe activităţile lor din cadrul societăţii civile. Le sunt recunoscător, lui Andrei şi celorlalţi colegi, pentru ajutorul concret oferit în toată această perioadă. În zilele următoare veţi afla mai multe, aşa cum am promis, despre echipa mea de la Minister”, a precizat ministrul Nicu Popescu.

Și Andrei Popov a venit cu un comentariu la acest subiect.

„Eu NU am revenit la MAEIE și îmi continui activitatea în cadrul societății civile. (...) Situațiile de criză deseori necesită soluții de criză. O astfel de soluție a fost și decizia mea să accept propunerea lui Nicu să-l ajut într-un moment în care ne așteaptam la o posibilă perioadă prelungită de rezistență din partea fostei guvernări și totodată înțelegeam că anume factorul extern putea să joace un rol hotărâtor în deterninarea acesteia să cedeze puterea către noul guvern legal. Or, vorba lui Nicu pe care mi-a spus-o cand ne-am întâlnit imediat după ce a depus jurământul: „de moment, tot ministerul meu sunt eu și telefonul meu mobil”. Anume în aceste condiții, realizând cât de complicat îi vine să gestioneze - practic de unul singur și fără acces la aparatul MAEIE - zeci de procese, acțiuni și comunicări, am acceptat necondiționat invitația să fiu parte a echipei sale de tranziție. Prin aceasta vroiam să dăm și un semnal public de susținere al noului Guvern, dar și să creăm o platformă de interacțiune cu partenerii străini și informal cu diplomații moldoveni. (...) Acum însă perioada de criză a fost depășită. Începând de astâzi întreg aparatul instituțional al Ministerului Afacerilor Externe este pus la dispoziția noului șef al diplomației moldovenești în vederea realizării programului Guvernului condus de Maia Sandu investit de Parlament la 8 iunie”, a precizat Popov.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: