Actualitate

Ucraina ar putea AJUTA Republica Moldova să IMPORTE gaze din UE, fără participarea Gazprom

„De mai bine de trei ani, Ucraina nu consumă gaze rusești. Toată cantitatea necesară de gaze naturale Ucraina le importă din țările europene. Chișinăul, cu ajutorul sistemului transport de gaze din Ucraina pot folosi aceeași abordare care va permite R.Moldova să nu mai fie dependentă de gazul rusesc. Capacitatea interconexiunilor R.Moldova-Ucraina permite transportul a până la 15 milioane de metri cubi de gaz pe zi, care acoperă pe deplin necesitățile consumatorilor din R.Moldova”, se arată într-o ofertă a ”Ukrtransgaz”.

De asemenea ”Ukrtransgaz” declară că este gata să ofere R.Moldova depozitele sale subterane pentru a stoca volumele de gaze necesare pentru sezonul rece 2019-2020.

Oferta oficială a fost trimisă R.Moldova încă în primăvara, iar cooperarea într-un astfel de regim poate începe imediat după semnarea acordului între operatorii de transport de gaze din cele două țări, se mai arată în comunicatul ”Ukrstransgaz”.

http://utg.ua/en/utg/media/news/2019/ukraine-is-ready-to-help-moldova-import-gas-from-the-eu-without-the-participation-of-gazprom.html

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *