(video) Pavel Filip acuză partidele de la guvernare: „Astăzi au fost invitați funcționari publici cărora li s-a propus să scrie cerere de demisie”

Președintele fracțiunii Partidului Democrat din Moldova (PDM), Pavel Filip, a anunțat în cadrul unui briefing de presă că fracțiunea democraților va participa începând cu ziua astăzi la activitatea parlamentului și că va fi în opoziție. De asemenea, Filip a venit cu un apel către partidele de la guvernare și îi acuză că mai mulți funcționari publici sunt obligați să semneze cereri de demisie, la câteva zile de la învestirea Guvernului Sandu.

Foto: UNIMEDIA

„Vom fi o opoziție activă și constructivă, venim de la guvernare și cunoaștem foarte bine domeniile de activitate și le vom monitoriza în continuare cu atenție. Vrea ca noii miniștri să cunoască că opoziția vine din Guvern și vom monitoriza atent și îi vom sancționa atunci când vor deraia”, a declarat Pavel Filip.

După ce a trecut în revistă proiectele PD-ului implementate, ex-premierul a făcut un apel către noile forțe de la guvernare.

„Ați promis că veți fi mai buni ca noi, nu vă încălcați promisiunea. Spun asta pentru că ani de zile PD a fost criticat și acuzat de toate relele în această țară”, a mai adăugat Filip.

În acest sens, democratul a declarat precum că în ultimele zile mai mulți funcționari au fost obligați să semneze cereri de demisie.

„Au primis că vor evalua activitatea fiecărei instituții și program înainte de a lua decizii. Dar iată că astăzi au fost deja invitați funcționari publici cărora li s-a propus să scrie cerere de demisie. Rapidă evaluare a instituțiilor și a funcționarilor. Chiar dacă au fost numiți prin concurs și sunt profesioniști, și nu au avut nicio activitate de partid”, spune Filip.

Astfel, Filip a cerut ca partidele de la guvernare „să nu să se lanseze în răfuieli și să nu creeze haos în țară prin această epurare și decapitare a tuturor instituțiilor statului.

„Demontsrați că sunteți mai buni ca noi”, mai spune democratul.

Totodată Pavel Filip a mai adăugat că fracțiunea PD a stabilit astăzi cine vor fi cei care vor reprezenta democrații în noua conducerea Parlamentului și în comisiile permanente.


Pub